Кнежевић: Црна Гора мора гласати против резолуције о Сребреници

Агенције
Кнежевић: Црна Гора мора гласати против резолуције о Сребреници

ПОДГОРИЦА - Предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић изјавио је да Црна Гора у Генералној скупштини УН мора да гласа против резолуције о Сребреници, која, како је навео, најмање везе има са жртвама, а највише са намјером да се српски народ жигоше колективном кривицом и обиљежи као геноцидни.

Кнежевић је оцијенио да је намјера да се резолуцијом о Сребреници свим Србима, мртвима, живима и још нерођеним, стави "калашњиков геноцида у руке како би га носили до краја свијета и натраг".

Он је навео да је предсједнику црногорске Владе Милојку Спајићу пренио да нема његову подршку за давање гласа резолуцији у Генералној скупштини УН.

- Црна Гора мора гласати против, не само због Србије, него због себе, јер уколико буде гласала за резолуцију, осудиће и саму себе на геноцидност - рекао је Кнежевић, који је и посланик у Скупштини Црне Горе.

Он је подсјетио Спајића да је Црна Гора у јулу 1995. године, када се догодио страшни злочин у Сребреници, била у заједничкој држави са Србијом.

- Били смо два ока у глави, а /тадашњи предсједник Владе Црне Горе/ Мило Ђукановић је Војсци Републике Српске слао гориво и сву другу неопходну помоћ, пробијајући ембарго на Дрини и међународни зид санкција - навео је Кнежевић.

Кнежевић је подсјетио да је министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић недавно најавио да ће тужити Србију за ратну одштету чим буде изгласана резолуција.

- Без обзира на све, у име оних Срба и Црногораца који су ме гласали, знам шта нећу - поручио је Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана