У Црној Гори већ попуњено 80 одсто хотелских капацитета

Tanjug
Foto: Facebook

ПОДГОРИЦА - Туристичка сезона у Црној Гори увелико је почела и већ је попуњено 80 одсто хотела, саопштила је данас в.д. генералне директорке Директората за развој туризма Светлана Шљиванчанин.

Гостујући у емисији “Линк” на Радију Црне Горе, Шљиванчанин је казала да у Црној Гори има гостију и да је букинг хотела одличан.

“Агенције су већ закључиле уговоре са страним агенцијама, па су туристички аранжмани увелико почели”, истакла је Шљиванчанин.

Према њеним ријечима, надлежни ресор се суочио и ове године са бројним проблемима, а поједини се понављају из године и годину.

“Ту су пре свега радови на саобраћајној инфраструктури. Ти радови још трају и гужве нећемо моћи избећи. Ресор саобраћаја мора повести рачуна да се радови на време заврше, како би наши гости били задовољни и како се не би задржавали на путевима. Неке проблеме нисмо успели да  решимо, али заједничким напорима успећемо да их макар сведемо на минимум и да пружимо квалитет више”, навела је Шљиванчанин.

Осврнувши се на велики проценат сиве економије у области приватног смјештаја, Шљиванчан је рекла да је то велики изазов.

“То нам је велики изазов, а и комунални ред. Такође, морамо поспешити да се на северу побољша туристичка понуда и да се и тај део наше земље валоризује”, закључила је Шљиванчанин, пренио је портал РТЦГ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана