Otac davao djetetu u ruke knjigu umjesto mobilnog i evo šta se desilo

G.S.
Foto: Skrinšot

Svi znaju da se čitanjem povećava rječnik djeteta, znanje, razvija mašta, uči se empatiji.

Ali, djeca ne vole da čitaju.

Jedan tata je odlučio da svom sinu usadi ljubav prema čitanju i snimio video o tome, a rezultat je postao viralan na internetu. Otac je na svom TikToku objavio video desetogodišnjeg sina koji tokom vožnje kolima - čita knjigu!

„Dajte djeci knjige umjesto telefona dok su mala, i ovo će biti rezultat. Mislim da je sin pročitao više knjiga od mene“, otkrio je otac. Ispričao je kako su on i supruga sinu počeli da čitaju svako veče prije spavanja dok je bio beba, nadajući se da će mu tako usaditi ljubav prema knjigama.

„Bilo je važno voditi ga primjerom i stvoriti podsticajno okruženje u kojem se čitanje slavi. Pobrinuli smo se da mu pružimo širok izbor knjiga koje odgovaraju njegovim interesima i koje ga podstiču na istraživanje različitih žanrova“, dodao je otac u video snimku .

Otac je priznao da je nemoguće izbjeći ekrane, ali njegov sin tablet koristi za obrazovanje i umjetnost, a ne za igranje igrica.

 

@lifeinmotion08 We’re so blessed with our son Raya. I think he’s read more books than I have. #Books #Read #Fyp ♬ Sneaky Friends - Eitan Epstein Music

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana