Trik kako da vam krompir iz rerne uvijek bude savršeno hrskav

GS
Foto: Facebook

Krompir je gotovo svima omiljena namirnica i uživamo u njemu spremajući ga na bezbroj načina. Jedan od načina je pripremanje u rerni. Međutim, često ne ispadne hrskav koliko bismo željeli.

Ukoliko se pitate gd‌je grešite, kuvar Mark Vilijams, osnivač škole kuvanja u hotelu s pet zvezdica "The Grand York", kaže da je najvažnije ono što radite nakon što krompir prokuva.

"Da biste dobili savršeno pečen krompir, ogulite ga i stavite u hladnu vodu, a zatim sačekajte da provri. Kuvajte oko šest minuta dok ivice ne omekšaju. Zatim ocijedite krompir i čekajte da iz njega izađe sva para, odnosno da se malo ohladi. Nikad nećete dobiti hrskavi krompir ako je pun vode" objasnio je on.   Ukoliko krompir ne iscijedite dovoljno dobro, umjesto lijepe boje i hrskave teksture dobićete težak i vlažan krompir, prenosi Informer.

"Zagrijte masnoću u rerni. Moj izbor je pačja mast. Ne zaboravite da začinite krompir, a zatim ga prebacite na masnoću i pecite u vreloj rerni 20 minuta. Tako će se stvoriti korica sa svih strana", poručio je ovaj kuvar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana