Трик како да вам кромпир из рерне увијек буде савршено хрскав

GS
Foto: Facebook

Кромпир је готово свима омиљена намирница и уживамо у њему спремајући га на безброј начина. Један од начина је припремање у рерни. Међутим, често не испадне хрскав колико бисмо жељели.

Уколико се питате гд‌је грешите, кувар Марк Вилијамс, оснивач школе кувања у хотелу с пет звездица "The Grand York", каже да је најважније оно што радите након што кромпир прокува.

"Да бисте добили савршено печен кромпир, огулите га и ставите у хладну воду, а затим сачекајте да проври. Кувајте око шест минута док ивице не омекшају. Затим оциједите кромпир и чекајте да из њега изађе сва пара, односно да се мало охлади. Никад нећете добити хрскави кромпир ако је пун воде" објаснио је он.   Уколико кромпир не исциједите довољно добро, умјесто лијепе боје и хрскаве текстуре добићете тежак и влажан кромпир, преноси Информер.

"Загријте масноћу у рерни. Мој избор је пачја маст. Не заборавите да зачините кромпир, а затим га пребаците на масноћу и пеците у врелој рерни 20 минута. Тако ће се створити корица са свих страна", поручио је овај кувар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана