Ova majka je dječije obroke uspjela pretvoriti u mala umjetnička djela

Klix.ba
Ova majka je dječije obroke uspjela pretvoriti u mala umjetnička djela

Laleh Mohmedi je 35-godišnja majka koja je svom sinu počela pripremati ukusne obroke u obliku likova iz crtanih filmova, a njen trud i kreativnost primijetili su brojni pratioci.

Prije šest godina je palačinke koje je napravila sinu "pretvorila" u lavove, što se njemu jako svidjelo. Zatim je svakih nekoliko dana pitao može li napraviti lik iz filma ili knjige. Tako su njih dvoje počeli provoditi više vremena u kuhinji, a uspust ga je učila o zdravim namirnicama.

Fotografije obroka počela je objavljivati na Fejsbuku i bila je oduševljena pozitivnim reakcijama. Onda je napravila profil na Instagramu, kako bi inspirisala veći broj roditelja širom svijeta.

 

U roku od mjesec njen profil Jakob's Fud Diaris postao je hit i privukao pažnju magazina. Sarađivala je i s Diznijem, Nikelodeonom, Univerzal Pikturesom, fudbalskim klubom Barcelona, Džemi Oliverom i 20th Centri Foksom.

"Kupujem svježe proizvode bez rafiniranog šećera i konzervansa. Za pripremu svih obroka također koristim aktivni ugalj u prahu i prirodne boje dobijene iz povrća", kazala je Laleh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana