Neno Belan s kćerkom snimio pesmu i spot “Korona”

GS
Neno Belan s kćerkom snimio pesmu i spot “Korona”

Hrvatski kantautor Neno Belan, zajedno sa svojom kćerkom Nikolinom, predstavio je novi-stari singl “Korona”koji je, kako kaže, refleksija trenutne situacije globalne pandemije virusa korona.

Poznati muzičar, koji je u svojevoljnoj izolaciji u svom domu u Rijeci, u vanrednoj situaciji prestanka koncertnih aktivnosti je pronašao na policama orginalne trake svoje pesme “Ivona”.

To je kompozicija s njegovog albuma “Space Twist” koja je bila veliki hit krajem devedesetih.

Razmišljajući kako doprinjeti ideji “ostani doma”, nametnula se ideja o prepjevu “Ivone” na “Koronu”.

Tako je pjesma iz 1998. godine dobila novi tekst koji se referiše na trenutnu situaciju.

“Poruka pesme je ohrabriti ljude da ostanu kod kuće čime se smanjuje mogućnost zaraze, ali i predstaviti virusnu opasnost na duhoviti način pa tako sa vjerom u bolje sutra i optimizmom se odupreti strahu i atmosferi opšte ugroženosti. Imam pozitivan stav oko cijele situacije, proći će ubrzo i ova prijetnja, biće sve dobro, samo treba da se pridržavamo mjera. Mislim da svi treba da budemo optimistični i s vjerom u bolje sutra se izboriti s ovom nedaćom”, ističe Belan.

Za pjesmu je snimljen i spot i to u kućnoj atmosferi Belanovih, Nenovim telefonom, a važnu ulogu je odigrala i kćerka Nikolina koja je zajedno sa ocem i režirala spot.

(Jutarnj.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana