"Muka me, sine, naterala": Srpska pjevačica otkrila zašto je prestala da pjeva

Agencije
Foto: Printskrin

Jedna od poznatijih pjevačica na prostoru bivše Jugoslavije, osamdedsetih godina, bila je Mirjana Petričević, poznatija pod umjetničkim imenom Mira Kosovka.

Davne 1999. godine otišla je u Australiju zbog smrti njene majke, koju su ubili albanski ekstremisti. Zbog finansijskih problema koji su zadesili nju i članove njene porodice morala je da pjeva za male pare.

- Muka me, sine, naterala da odem. Svi moji su izbegli iz Đakovice, niko nema para, niko te ne pita kako ti je... Kada su me pozvali ljudi iz Australije i pitali za koliko novca ću otići da radim, rekla sam im: "Koliko date." Kad nemaš para, i sto maraka je mnogo. Otišla sam i ostala tamo - rekla je svojevremeno Mira.

Međutim, Miru je zadesila još jedna porodična tragedija. Njoj je preminuo brat blizanac, zbog čega je prestala da je bavi muzikom, piše Puls Onlajn,

- Više nisam mogla da pevam, nije mi bilo ni do čega. Smrt brata me je potpuno uništila. I danas osećam veliku prazninu. Uvek je voleo da me vidi nasmejanu i lepu, zvao me je "Moj crni labude"... Posle njegove smrti bila sam emotivno ubijena, mislila sam da će mi biti lakše uz alkohol - navela je pjevačica.

- Svi mi znamo i svi znate da sam imala jake tragedije u familiji i od 2007. sam počela da prestajem, a onda sam 2009. skroz prestala da se bavim tim poslom tamo a i ovde. Nemam definiciju zašto ali u neku ruku je srce puklo ali se ipak držim - ispričala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana