Južni vetar: Problemi, sukobi i intimne priče

Agencije
Južni vetar: Problemi, sukobi i intimne priče

“Južni vetar” nastavlja da “duva” istim intenzitetom. Novih deset epizoda, koje se nastavljaju na film rekordne gledanosti, počinju da se emituju u nedjelju na na Prvom programu RTS-a.

 

Nakon četiri epizode, koje su bile sastavljene od scena iz filma, od nedjelje počinje emitovanje premijernih deset epizoda, koje su snimane nezavisno od filma. Epizode će biti prikazivane nedjeljom od 20.05 časova.

Prema riječima reditelja Miloša Avramovića, snimanje serije je za ekipu filma bilo naporno, ali su ipak uživali u stvaranju novih priča.

- U novoj sezoni imaćemo deset epizoda, što je za nas bila velika stvar, jer smo mogli sad u seriji da preskočimo objašnjavanje likova i da se fokusiramo na neke njihove intimne priče, probleme i sukobe i da se time bavimo deset sati - rekao je Miloš Avramović.

Reditelj je na nedavnom predstavljanju serije zahvalio glumačkoj ekipi, a posebno glumcima iz inostranstva Hristu Šopovu i Paskalu Espozitu.

Miloš Biković je istakao da su pokušali da lik Maraša, kojeg on tumači, prikažu u drugačijem svjetlu.

- On sam pokušava sebe da sagleda u novom svetlu i da ne bude to što je bio. Pokušava da se promeni. Koliko će mu to poći za rukom i kako to izgleda, pratimo u tih deset epizoda - naveo je Biković.

Dodao je da su se potrudili da Marašev unutarnji naboj stave u prvi plan.

- To je bio pametan izbor reditelja i autora scenarija i zbog toga će priča biti dodatno uzbudljiva - dodao je Biković.

Filmska kritičarka RTS-a Sandra Perović je istakla da je javni servis prepoznao sve adute “Južnog vetra” i da je novim serijskim projektom RTS zaokružio svoj raznolik dramski i domaći serijski program i osvježio i podmladio gledalački auditorijum.

- Uz onu staru, odanu dobili smo i neku novu publiku - navela je Perovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana