Samoizolacija sa 20 konkubina: Kako se tajlandski kralj bori sa virusom korona

GS
Samoizolacija sa 20 konkubina: Kako se tajlandski kralj bori sa virusom korona

Tajlandski kralj Maha Vadžiralongkorn samoizolovao se od korona virusa sa 20 svojih konubina u jednom od najluksuznijih hotela.

Nalaze se u mondenskom skijaškom centru Garmiš-Partenkirhen u Njemačkoj.

Kralj, inače poznat i kao Rama Deseti, osim konkubina, poveo je i brojne sluge, prenosi Sputnjik.

Navodno je zakupio cio "Grand hotel sonenbihil", hotel sa četiri zvjezdice, piše "Internešnel biznis tajms", prenosi Tanjug.

Tamošnji pansioni i hoteli zatvoreni su zbog koronavirusa, ali hotel u kojem se izolovao 64-godišnji tajlandski kralj je izuzet od tog pravila.

Portparol lokalnog okružnog savjeta rekao je da je to zato što su svi gosti iz jedne grupe ljudi.

U međuvremenu, Tajland se bori s pandemijom kovida 19, znajući da je kralj na odmoru.

Građani su, navodi se, zbog toga protestovali putem interneta i medija, kršeći pri tome stroge zakone koji im zabranjuju da kritikuju kralja, prenio je zagrebački "Jutarnji list".

Hešteg #Zaštonamtrebakralj podijeljen je čak 1,2 miliona puta na Tviteru, a postavio ga je jedan aktivista koji se nalazi u egzilu u Francuskoj.

Kralj Rama Deseti nije viđen u javnosti u Tajlandu još od februara. Poznat je po tome da često nije u svojoj zemlji, a najčešće provodi vrijeme u Njemačkoj s ljubavnicom. Zna se i da je imao mnogo žena, kao i burne razvode.

Tajland je do sada zabilježio više od 1.385 slučajeva koronavirusa, a sedam je osoba preminulo. Samo u subotu je zabilježeno 109 novih slučajeva bolesti.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana