Kum na svadbi častio muziku do iznemoglosti, a mladencima dao praznu kovertu

GS
Foto: Ilustracija

Sa početkom sezone svadbi počinju i priče o raznim veseljima, neobičnim običajima, ali i neprijatnim situacijama na vjenčanjima, ali i poslije njih.

Neke od tih priča prepričavaju se godinama, ali svakodnevno na društvenim mrežama pojavljuju se i novi događaji koji su se navodno desili na nekoj proslavi

Jedna od posljednjih takvih priča je i da je kum navodno mladencima dao praznu kovertu zbog čega su se vjerovatno šokirali! Objava se pojavila na društvenoj mreži X i izazvala je niz reakcija.

– Bio na svadbi kum napucan, ludilo, skup auto skupo odjelo, sat, kuma isto. Častili muziku do iznemoglosti, a mladencima dali praznu kovertu – piše u objavi ispod koje su se nizali komentari:

“U mom kraju popularno da se ubaci papirnata maramica unutra da kad uzmeš ne provališ da je prazna “ piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

– Ne može i keš i bakšiš!

Međutim, mnogima je bilo čudno kako su mladenci znali da je prazna koverta baš njegova.

- Kako znaju da je njegova? Potpisao se na praznu kovertu? Ili je toliko specifična pa su zapazili. Ili je to ona svadba gdje zapisuju na ulazu ko je šta donio? Mi smo npr. imali puno koverata nepotpisanih, a punih.

Autor je dodao i da su mladenci shvatili vjerovatno gledajući snimak.

– Predaju se zatvorene koverte, zar ne? Kod nas uvijek ima kutija u koju se ubace, ali ne znaš ko je koliko dao jedino ako ti baš insistiraš da napišeš svoje ime – piše u jednom od komentara, a u narednom stoji:

“Uvijek se svi potpišu. I to je normalno. Dešava se ljudima da zaborave. Ja od 180 ljudi nisam imala nijednu nepotpisanu ili praznu. Drugarica na 300 imala jednu praznu. Znala odmah ko je svi sutradan zapišu u svesku, pa lako pronađeš ko nije dao”

Neki su napisali da je moglo da bude i gore od ovoga.

“Ćuti, moglo je i gore! Da oni mladencima traže da im plate što su im uveličali svadbu. Šalu na stranu, to je na svadbama od uvijek bilo. Nekoliko praznih koverata obavezno. Zato je “uvedeno” pisanje ko je koliko donio. Svuda ima prevaranata pa i na svadbi. Važno je da svijet vidi, a to skriveno u koverti, pih” glasili su komentari, prenosi Kurir.

Korisnici su napisali i da su možda mislili da su stavili, a nisu. Praznu kovertu može da preda bilo ko, ali kum teško, smatraju oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana