Самоизолација са 20 конкубина: Како се тајландски краљ бори са вирусом корона

ГС
Самоизолација са 20 конкубина: Како се тајландски краљ бори са вирусом корона

Тајландски краљ Маха Ваџиралонгкорн самоизоловао се од корона вируса са 20 својих конубина у једном од најлуксузнијих хотела.

Налазе се у монденском скијашком центру Гармиш-Партенкирхен у Њемачкој.

Краљ, иначе познат и као Рама Десети, осим конкубина, повео је и бројне слуге, преноси Спутњик.

Наводно је закупио цио "Гранд хотел соненбихил", хотел са четири звјездице, пише "Интернешнел бизнис тајмс", преноси Тањуг.

Тамошњи пансиони и хотели затворени су због коронавируса, али хотел у којем се изоловао 64-годишњи тајландски краљ је изузет од тог правила.

Портпарол локалног окружног савјета рекао је да је то зато што су сви гости из једне групе људи.

У међувремену, Тајланд се бори с пандемијом ковида 19, знајући да је краљ на одмору.

Грађани су, наводи се, због тога протестовали путем интернета и медија, кршећи при томе строге законе који им забрањују да критикују краља, пренио је загребачки "Јутарњи лист".

Хештег #Заштонамтребакраљ подијељен је чак 1,2 милиона пута на Твитеру, а поставио га је један активиста који се налази у егзилу у Француској.

Краљ Рама Десети није виђен у јавности у Тајланду још од фебруара. Познат је по томе да често није у својој земљи, а најчешће проводи вријеме у Њемачкој с љубавницом. Зна се и да је имао много жена, као и бурне разводе.

Тајланд је до сада забиљежио више од 1.385 случајева коронавируса, а седам је особа преминуло. Само у суботу је забиљежено 109 нових случајева болести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана