Jutjuber uništio avion zbog pregleda, prijeti mu 20 godina robije VIDEO

G.S.
Jutjuber uništio avion zbog pregleda, prijeti mu 20 godina robije VIDEO

Jutjuber koji je namjerno uništio avion zbog pregleda izjasniće se krivim za ometanje federalne istrage čišćenjem lokacije pada aviona, saopštili su američki tužioci.

Dvadesetdevetogodišnji jutjuber Trevor Džejkob objavio je snimak pada aviona na videoservisu YouTube u decembru 2021. godine, koji je prikupio više od 2,9 miliona pregleda. U sklopu sporazuma o priznanju krivice je priznao da je snimio video kao dio sponzorskog dogovora za proizvod, a sada mu prijeti kazna do 20 godina zatvora.

Riječ je o pilotu  koji je pristao da se izjasni krivim po jednoj tački optužnice koja se odnosi na uništavanje aviona i prikrivanje s namjerom ometanja federalne istrage.

Džejkob je u novembru 2021. godine poletio iz Santa Barbare u Kaliforniji s kamerama postavljenim na avion, a sa sobom je ponio padobran i selfi štap.

- On nije namjeravao stići na destinaciju, nego je planirao skočiti iz aviona tokom leta i snimiti se kako se padobranom spušt ana tlo dok se njegov avion ruši - saopšteno je iz tužilaštva.

Avion je pao u Nacionalnu šumu Los Padres 35 minuta nakon polijetanja, a potom je Trevor došao do njega kako bi uzeo snimak.

Neki korisnici YouTubea su bili skeptični o padu aviona te su isticali da je Džejkob već nosio padobran, kao i da nije pokušao sigurno spustiti avion. On je pad aviona prijavio vlastima te je bio obavezan da sačuva olupinu. Kasnije je tvrdio da nije znao lokaciju pada aviona, no ipak je znao jer je stigao do nje helikopterom, uklonio je i kasnije uništio.

Džejkob će se na sudu pojaviti u narednim sedmicama, a pilotska dozvola mu je oduzeta prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana