Јутјубер уништио авион због прегледа, пријети му 20 година робије VIDEO

Г.С.
Јутјубер уништио авион због прегледа, пријети му 20 година робије VIDEO

Јутјубер који је намјерно уништио авион због прегледа изјасниће се кривим за ометање федералне истраге чишћењем локације пада авиона, саопштили су амерички тужиоци.

Двадесетдеветогодишњи јутјубер Тревор Џејкоб објавио је снимак пада авиона на видеосервису YouTube у децембру 2021. године, који је прикупио више од 2,9 милиона прегледа. У склопу споразума о признању кривице је признао да је снимио видео као дио спонзорског договора за производ, а сада му пријети казна до 20 година затвора.

Ријеч је о пилоту  који је пристао да се изјасни кривим по једној тачки оптужнице која се односи на уништавање авиона и прикривање с намјером ометања федералне истраге.

Џејкоб је у новембру 2021. године полетио из Санта Барбаре у Калифорнији с камерама постављеним на авион, а са собом је понио падобран и селфи штап.

- Он није намјеравао стићи на дестинацију, него је планирао скочити из авиона током лета и снимити се како се падобраном спушт ана тло док се његов авион руши - саопштено је из тужилаштва.

Авион је пао у Националну шуму Лос Падрес 35 минута након полијетања, а потом је Тревор дошао до њега како би узео снимак.

Неки корисници YouTubeа су били скептични о паду авиона те су истицали да је Џејкоб већ носио падобран, као и да није покушао сигурно спустити авион. Он је пад авиона пријавио властима те је био обавезан да сачува олупину. Касније је тврдио да није знао локацију пада авиона, но ипак је знао јер је стигао до ње хеликоптером, уклонио је и касније уништио.

Џејкоб ће се на суду појавити у наредним седмицама, а пилотска дозвола му је одузета прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана