Influenseri bolesni nakon kupanja u toksičnom tirkiznom jezeru

Agencije
Influenseri bolesni nakon kupanja u toksičnom tirkiznom jezeru

Biti influenser nije lako. Stalno morate da izbacujete zanimljiv materijal i pronalazite nešto što će zadovoljiti vaše pratioce. Za španske “Instagram” zvijezde to uključuje i kupanje u tirkiznom jezeru, koje je u stvari toksični bazen od napuštenog rudnika.

Gladni dobrih fotografija, nekoliko španskih internet influensera skoknulo je do Monte Neme “jezera” u sjeverozapadnom priobalnom regionu Karbaljo.

Ušuškano jezerce možda izgleda kao savršeno i mirno mjesto za opuštanje i pravljenje fotografija od kojih će drugima da proradi zavist, ali je ono u stvari toksično i puno opasnog hemijskog otpada.

Jezero je nekadašnji bazen rudnika volframa – od kojeg se pravilo vlakno za električne sijalice.

Jedna od influenserki, koja se okupala u jezeru, dvije nedjelje je imala težak osip i napade povraćanja. Još nekoliko njih je hospitalizovano zbog oštećenja kože i digestivnog trakta, naveo je španski list Publiko.

Prije nekoliko nedjelja je jezero u Rusiji dospjelo u žižu javnosti, kada su ga prozvali „ruskim Maldivima”, ali je vrlo brzo objašnjeno da se radi o toksičnom jezeru u koje je izbacivan otpad i pepeo iz obližnje termoelektrane.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana