Инфлуенсери болесни након купања у токсичном тиркизном језеру

Агенције
Инфлуенсери болесни након купања у токсичном тиркизном језеру

Бити инфлуенсер није лако. Стално морате да избацујете занимљив материјал и проналазите нешто што ће задовољити ваше пратиоце. За шпанске “Инстаграм” звијезде то укључује и купање у тиркизном језеру, које је у ствари токсични базен од напуштеног рудника.

Гладни добрих фотографија, неколико шпанских интернет инфлуенсера скокнуло је до Монте Неме “језера” у сјеверозападном приобалном региону Карбаљо.

Ушушкано језерце можда изгледа као савршено и мирно мјесто за опуштање и прављење фотографија од којих ће другима да проради завист, али је оно у ствари токсично и пуно опасног хемијског отпада.

Језеро је некадашњи базен рудника волфрама – од којег се правило влакно за електричне сијалице.

Једна од инфлуенсерки, која се окупала у језеру, двије недјеље је имала тежак осип и нападе повраћања. Још неколико њих је хоспитализовано због оштећења коже и дигестивног тракта, навео је шпански лист Публико.

Прије неколико недјеља је језеро у Русији доспјело у жижу јавности, када су га прозвали „руским Малдивима”, али је врло брзо објашњено да се ради о токсичном језеру у које је избациван отпад и пепео из оближње термоелектране.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана