Dobio četiri mjeseca zatvora zbog kašljanja na policajce

Srna
Foto: Ilustracija

KOPENHAGEN- Vrhovni sud Danske osudio je na četiri mjeseca zatvora jednog Danca zbog kašljanja na policajce uz uzvikivanje "korona" tokom rutinske kontrole u saobraćaju u martu prošle godine.

Incident, koji se dogodio u vrijeme potpune blokade u zemlji zbog pandemije virusa korona, doveo je do hapšenja muškarca zbog prijetećeg ponašanja, iako se kasnije ispostavilo da je negativan na koronu.

Ovaj Danac, u ranim dvadesetim, osuđen je i zbog bježanja od policije nakon preliminarnog saslušanja u gradskom sudu.

On je prvo oslobođen na lokalnom sudu, ali je kasnije osuđen pred Visokim sudom. Pred Vrhovnim sudom, koji je zasjedao po njegovoj žalbi, tužilaštvo je tražilo zatvorsku kaznu od tri do pet mjeseci.

I drugi slični incidenti prijavljeni su u Danskoj prošle godine, što se pripisuje nepovjerenju javnosti prema Vladi u rješavanju pandemije virusa korona.

Slični slučajevi zabilježeni su i u Britaniji, Kanadi i SAD. Policija u Engleskoj i Velsu zabilježila je 200 sličnih incidenata na semdičnom nivou, uključujući pljuvanje i kašljanje na policajce, čemu bi obično prethodila izjava počinilaca da su zaraženi, prenio je list "Telegraf", koji je radio istraživanje na ovu temu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana