Добио четири мјесеца затвора због кашљања на полицајце

Срна
Foto: Илустрација

КОПЕНХАГЕН- Врховни суд Данске осудио је на четири мјесеца затвора једног Данца због кашљања на полицајце уз узвикивање "корона" током рутинске контроле у саобраћају у марту прошле године.

Инцидент, који се догодио у вријеме потпуне блокаде у земљи због пандемије вируса корона, довео је до хапшења мушкарца због пријетећег понашања, иако се касније испоставило да је негативан на корону.

Овај Данац, у раним двадесетим, осуђен је и због бјежања од полиције након прелиминарног саслушања у градском суду.

Он је прво ослобођен на локалном суду, али је касније осуђен пред Високим судом. Пред Врховним судом, који је засједао по његовој жалби, тужилаштво је тражило затворску казну од три до пет мјесеци.

И други слични инциденти пријављени су у Данској прошле године, што се приписује неповјерењу јавности према Влади у рјешавању пандемије вируса корона.

Слични случајеви забиљежени су и у Британији, Канади и САД. Полиција у Енглеској и Велсу забиљежила је 200 сличних инцидената на семдичном нивоу, укључујући пљување и кашљање на полицајце, чему би обично претходила изјава починилаца да су заражени, пренио је лист "Телеграф", који је радио истраживање на ову тему.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана