Astronaut pomislio da je vidio NLO iz MSS-a, "prevario" ga ruski kolega

Kliks
Astronaut pomislio da je vidio NLO iz MSS-a, "prevario" ga ruski kolega

Astronaut Tim Pik je otkrio je anegdotu u kojoj je upozorio svoje kolege na Međunarodnoj svemirskoj stanici da je vidio potencijalni neidentifikovani leteći objekat, ali je stvarnost bila daleko od toga.

Četrdesetosmogodišnji Pik, astronaut Evropske svemirske agencije i bivši član posade MSS-a se u intervjuu prisjetio kada je pomislio da je vidio NLO ili više njih.

"Bilo je to pred kraj moje misije, bio sam iskusan, znao sam šta bih trebao vidjeti u svemiru, a šta ne. U jednom trenutku sam vidio tri 'svjetla' koja lete u formaciji tokom dana, a svjetlo tokom dana možete vidjeti samo ako prema vama leti neka letjelica", izjavio je Pik.

On je brzo reagovao i upozorio kolege te zajedno s njima pokušavao ustanoviti šta zapravo predstavljaju misteriozna svjetla. Nekoliko trenutaka kasnije su odahnuli i nasmijali se, jer su pažljivom opservacijom shvatili o čemu se radi.

"U početku nismo mogli odgonetnuti o čemu je riječ, a onda smo shvatili da se radi o urinu ruskog člana posade koji je curio iz letjelice Progres", kazao je Pik koji je vidio zamrznutu kristaliziranu otpadnu materiju u svemiru.

Pik je bio prvi britanski astronaut u MSS-u, a u svemirskoj stanici je proveo šest mjeseci. Sljedeća misija ga čeka u periodu do 2024. godine, te strpljivo čeka poziv.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana