Астронаут помислио да је видио НЛО из MСС-а, "преварио" га руски колега

Кликс
Астронаут помислио да је видио НЛО из MСС-а, "преварио" га руски колега

Астронаут Тим Пик је открио је анегдоту у којој је упозорио своје колеге на Међународној свемирској станици да је видио потенцијални неидентификовани летећи објекат, али је стварност била далеко од тога.

Четрдесетосмогодишњи Пик, астронаут Европске свемирске агенције и бивши члан посаде МСС-а се у интервјуу присјетио када је помислио да је видио НЛО или више њих.

"Било је то пред крај моје мисије, био сам искусан, знао сам шта бих требао видјети у свемиру, а шта не. У једном тренутку сам видио три 'свјетла' која лете у формацији током дана, а свјетло током дана можете видјети само ако према вама лети нека летјелица", изјавио је Пик.

Он је брзо реаговао и упозорио колеге те заједно с њима покушавао установити шта заправо представљају мистериозна свјетла. Неколико тренутака касније су одахнули и насмијали се, јер су пажљивом опсервацијом схватили о чему се ради.

"У почетку нисмо могли одгонетнути о чему је ријеч, а онда смо схватили да се ради о урину руског члана посаде који је цурио из летјелице Прогрес", казао је Пик који је видио замрзнуту кристализирану отпадну материју у свемиру.

Пик је био први британски астронаут у МСС-у, а у свемирској станици је провео шест мјесеци. Сљедећа мисија га чека у периоду до 2024. године, те стрпљиво чека позив.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана