Teška životna priča Teja Dore tjera suze na oči

GS
Teška životna priča Teja Dore tjera suze na oči

Srpska predstavnica Teja Dora nastupila je s numerom "Ramonda" u prvoj polufinalnoj večeri Evrovizije u Malmeu, gdje je spektakularnim nastupom i nestvarnim glasom sve bacila na koljena, a onda je prva prozvana da prolazi u veliko finale koje je zakazano sa subotu 11. maja.

Ona je osvojila srca publike širom svijeta još prije nastupa na Evroviziji i to pjesmom "Džanum" koja je postala planetarni hit, a pjevačica od tada ne prestaje da intrigira javnost.

Iako se o njenom životu malo zna, ono što je mnoge iznenadilo jeste činjenica da Teja Dora ima 32 godine. Rođena je 1992. godine, a mnogi su mislili da je znatno mlađa.

Završila je muzičku školu u Beogradu, a potom je postala stipendista na koledžu u Bostonu, gdje je studirala pjevanje.

Nakon diplomiranja jedno vrijeme je živjela u Njujorku, a njen talenat je do izražaja i šire publike došao u Srbiji. Teodora je prvo bila fokusirana na komponovanje, i stvorila je mnoge hitove za poznate izvođače, među kojima su i Nataša Bekvalac, Nikolija, Anastasija Ražnatović, Jovana Nikolić i drugi.

Njen život obilježila je i velika tragedija, a upravo numera "Džanum" pjeva o njoj i gađa pravo u srce. Posvećena je njenom pokojnom ocu bez kog je ostala 2021. godine, a Teja Dora se zaplače svaki put kad je zapjeva.

Uvijek je pjeva s posebnom emocijom i drhtavim glasom.

"Znam da bi tata bio ponosan da je doživio da me vidi sad baš ovdje", rekla je.

U nekoliko intervjua istakla je da joj je uvijek teško da pjeva "Džanum" jer je podsjeća na tragičan gubitak i zato što osoba koju je mnogo voljela nije bila živa da se raduje njenom uspjehu, te da svaki put misli na oca i plače. Njena majka Jasna Jojić je novinarka, te je često možemo vidjeti u javnosti, a nedavno su iz jednog intervjua osvanuli detalji o njenom mužu Draganu.

Gandra, kako mu je glasio nadimak, bio je slikar i grafički dizajner, navodi "Ist medija", koga će Borani pamtiti ne samo po logotipima koje je uradio za institucije poput tamošnjeg Muzeja rudarstva i metalurgije i Muzičke škole, već i po izložbama karikatura i sjajnih ilustracija.

Inače planetarni hit "Džanum" preveden je na 189 jezika, a ogroman broj postova na društvenim mrežama objavljen je upravo s ovom pjesmom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana