Poznati glumac o borbi sa teškom bolešću: Tijelo je odustalo

G.S.
Foto: CNN

Glumac Edvard Džejms Olmos otkrio je da je očekivao da će umrijeti od raka grla.

On je iznio detalje o razornoj bolesti, mučnom liječenju i o novom životu uz čudesni oporavak.

Olmos je rekao da 2022. nije bio siguran da li će se probuditi, osjećao je kako mu tijelo odustaje nakon što ga je razorio rak, uz jake tretmane zračenja i hemioterapije, prenosi B92.

„To mi je palo na pamet mnogo, mnogo puta tokom procesa, jer ne možete da gutate, ne možete da pričate, ne možete da jedete, ne možete da pijete, ne možete ništa da uradite“, rekao je.

On je naveo da je taj tretman protiv raka toliko težak da te „obično ubije“.

Međutim, glumac je uspio da se izvuče i sada ima „novi život“ i veoma je zahvalan što ponovo može da uživa u svojoj pet decenija dugoj glumačkoj karijeri. Dobitnik Emija i Zlatnog globusa rekao je da je njegov rad u filmovima i na televiziji „suština života“ za njega sada.

Olmos je rekao da je najteže vrijeme za njega bilo na kraju liječenja.

„Imao sam poslednji tretman 20. decembra 2022, a naredna dva–tri mjeseca su bili najteži na cijelom putu“, rekao je on.

„Kada su prekinuli sve hemioterapije, sve zračenje i sve tretmane, tijelo je odustalo… I tada je postalo zaista teško. Ali poslije toga, u 90–100 dana, bio sam u mnogo boljoj formi. I danas se osjećam veoma snažno i radim dosta fizičkih vežbi.“

Rekao je da su mu medicinski tretmani spalili grlo i limfne čvorove i da je morao da se hrani putem infuzije.

„Obično te ubije tretman, jer ono što se na kraju desi to oslabi tijelo zbog hemioterapije, uništi sva bijela krvna zrnca. I ono što se na kraju dešava je da nemate imuni sistem. Dakle, da sam imao loše bubrege, loše srce, loša pluća, bilo šta loše, ne bih bio ovde trenutno. Hvala bogu da je moje tijelo bilo dobro.“

U centru njegovog oporavka je njegova posvećenost poslu, rekao je.

„To je suština življenja. Koja je tvoja svrha? I veoma sam zahvalan što nastavljam da radim i što mogu da radim filmove, za televiziju, predstave i pozorišne predstave“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana