Познати глумац о борби са тешком болешћу: Тијело је одустало

Г.С.
Foto: ЦНН

Глумац Едвард Џејмс Олмос открио је да је очекивао да ће умријети од рака грла.

Он је изнио детаље о разорној болести, мучном лијечењу и о новом животу уз чудесни опоравак.

Олмос је рекао да 2022. није био сигуран да ли ће се пробудити, осјећао је како му тијело одустаје након што га је разорио рак, уз јаке третмане зрачења и хемиотерапије, преноси Б92.

„То ми је пало на памет много, много пута током процеса, јер не можете да гутате, не можете да причате, не можете да једете, не можете да пијете, не можете ништа да урадите“, рекао је.

Он је навео да је тај третман против рака толико тежак да те „обично убије“.

Међутим, глумац је успио да се извуче и сада има „нови живот“ и веома је захвалан што поново може да ужива у својој пет деценија дугој глумачкој каријери. Добитник Емија и Златног глобуса рекао је да је његов рад у филмовима и на телевизији „суштина живота“ за њега сада.

Олмос је рекао да је најтеже вријеме за њега било на крају лијечења.

„Имао сам последњи третман 20. децембра 2022, а наредна два–три мјесеца су били најтежи на цијелом путу“, рекао је он.

„Када су прекинули све хемиотерапије, све зрачење и све третмане, тијело је одустало… И тада је постало заиста тешко. Али послије тога, у 90–100 дана, био сам у много бољој форми. И данас се осјећам веома снажно и радим доста физичких вежби.“

Рекао је да су му медицински третмани спалили грло и лимфне чворове и да је морао да се храни путем инфузије.

„Обично те убије третман, јер оно што се на крају деси то ослаби тијело због хемиотерапије, уништи сва бијела крвна зрнца. И оно што се на крају дешава је да немате имуни систем. Дакле, да сам имао лоше бубреге, лоше срце, лоша плућа, било шта лоше, не бих био овде тренутно. Хвала богу да је моје тијело било добро.“

У центру његовог опоравка је његова посвећеност послу, рекао је.

„То је суштина живљења. Која је твоја сврха? И веома сам захвалан што настављам да радим и што могу да радим филмове, за телевизију, представе и позоришне представе“, рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана