Princ Hari i kralj Čarls žele da se pomire, ali ih jedna osoba ''koči''?

GS
Foto: X.com

Kako tvrde dobro upućeni izvori, pomirenje i ponovno viđanje kralja Čarlsa s mlađim sinom "koči" samo jedna osoba.

Prije odlaska na turneju u Nigeriju sa suprugom Megan Markl, britanski princ Hari svratio je nakratko u Englesku, gdje je svečano obilježio 10. godišnjicu postojanja "Invictus" igara.

Njega tom prilikom, u važnom jubileju za njegov najveći projekat do sad, nije podržao niko od članova britanske kraljevske porodice, a njegov otac kralj Čarls Treći nije pristao ni da se vidi s njim.

Navodno je kralj bio prezauzet, što Hari, kako kaže njegov PR, razumije i nada se da će uskoro biti prilike da se sastanu.

Dok neki insajderi tvrde da je odbijanje kralja Čarlsa da se sastane sa svojim mlađim sinom posljedica svega što je Hari napisao u svojoj knjizi "Rezerva" o porodici i kraljici Kamili, jedan od njenih prijatelja kaže da je razlog – princ Vilijam.

Navodni "bivši zvaničnik palate", koji je nekada radio i za Vilijama i za Harija, rekao je Petroneli Vajat, novinarki portala "Telegraf", da "ima zabluda o Vilijamu i Hariju".

"Vilijam je taj koji je često "težak", Vilijam je taj koji sprječava oca da se pomiri s Harijem na pravi način", tvrdi on, pa dodaje: "To nije od pomoći u trenutku kada bi zemlja bila ohrabrena da ih ponovo vidi zajedno, kao što bi bio i sam kralj."

Neimenovani prijatelj princa Vilijama i njegove supruge Kejt Midlton istakao je za "The Daily Beast" da to nije nemoguće, iako teško da bi stariji sin mogao da određuje kralju šta da čini, a prenosi "glossy espreso."

"Postoji zrnce istine u tome, iako Vilijam ne bi ni sanjao da kaže svom ocu šta može ili ne može da radi u odnosu sa svojim drugim sinom", dodao je on i priznao da kod starijeg princa postoji izraženo neprijateljstvo prema mlađem bratu, prenosi Informer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana