Kineski "Šaomi" lansirao novi telefon

Agencije
Kineski "Šaomi" lansirao novi telefon

Kineski "Šaomi" upravo je predstavio svoj novi telefon "Mi Mix Alpha".

Riječ je uređaju revolucionarnog izgleda, čiji se ekran nalazi sa svih njegovih strana. To znači da se displej nalazi i sa prednje i sa zadnje strane, kao i sa bočnih strana uređaja.

Takođe je impresivan podatak da ima kameru, razvijenu u saradnji sa "Samsungom", koja dolazi sa sistemom senzora od ukupno 108 megapiksela.

Kamera je u stanju da snima fotografije rezolucije 27 megapiksela! Telefon nema prednju kameru, koja mu nije ni potrebna, jer je za fotografisanje selfija dovoljno okrenuti uređaj i upotrijebiti glavnu. Bočni tasteri na ovom telefonu ne postoje, a ikonice koje prikazuju jačinu mreže i napunjenost baterije prikazane su sa strane.

"Mi Mix Alpha" je 5G pametni telefon koji pokreće "kvalkom snepdragon 855+" procesor. Ima 12 GB RAM memorije i 512 GB prostora za skladištenje podataka.

Uređaj napaja baterija kapaciteta 4.050 mAh. Kao jedan od potencijalnih problema novog "šaomija" poznavaoci vide izdržljivost baterije, budući da ovoliki ekran troši mnogo više energije, kao i otpornost ekrana na spoljašnje uticaje.

"Mi Mix Alpha" bi trebalo da se u prodaji nađe u decembru ove godine, po cijeni od 2.800 dolara.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana