Švedski Muzej promašaja: Spektakularni katalog najgorih inovacija VIDEO

Agencije
Švedski Muzej promašaja: Spektakularni katalog najgorih inovacija VIDEO

Semjuel Vest je opterećen promašajima. Zapravo, ovaj istraživač inovacija i organizacioni psiholog sakupio je neke od najgorih proizvoda svijeta i odlučio da ih javno izloži.

Vijest navodi da mu je muka od neprestanog veličanja uspjeha, i da je svaki neuspjeh jedinstveno spektakularan, dok svi uspjesi neodoljivo liče jedni na druge.


Istinska inovacija, po njegovom mišljenju, nastaje onda kada što više naučimo iz složenih niti svakog neuspjeha, što je vještina koju većina kompanija ne posjeduje.

Izložba će biti otvorena u junu ove godine u Helsingborgu u Švedskoj, a njen cilj je destigmatizacija ličnog i profesionalnog neuspjeha.

U muzeju su, između ostalog, izloženi: smrznuta goveđa lazanja kompanije Kolgejt, za koju se ispostavilo da je niko ne želi jer je ova kompanija poznata po proizvodnji paste za zube, što dovodi do negativne asocijacije; Koka-Kola BlāK, popularno gazirano piće sa ukusom kafe, koje se prodavalo samo dvije godine (od 2006. do 2008.); parfem kompanije Harli Dejvidson, poznate po proizvodnji motocikala; Nokia N-Gage, poznata po svom lošem dizajnu; Kodakov digitalni foto-aparat koji je potisnuo tradicionalne fotografije i vremenom kompaniju doveo do bankrota 2012. godine, nekoliko mjeseci prije nego što je Fejsbuk kupio Instagram za milijardu dolara.

"Učenje je jedini proces koji neuspeh pretvara u uspeh. Tako da, ako ne učite na svojim greškama, onda ste zaista osuđeni na propast", zaključio je Vest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana