Australijanac sam napravio sopstvenog Terminatora VIDEO

Agencije
Australijanac sam napravio sopstvenog Terminatora VIDEO
Australijanac sam napravio sopstvenog Terminatora VIDEO

Australijanac Džejmi Staf proveo je četiri godine baveći se svojim hobističkim projektom - izradom replike filmskog Terminatora T-800 u prirodnoj veličini.

Skelet, izrađen od recikliranog aluminijuma, težak preko 130 kilograma, sastavljen je od više od 500 dijelova koji čine 230 pokretnih "kostiju" i "zglobova". Na okupu ga drži 280 šrafova, a tu je i 60 cijevi, kao i akrilni zubi.

Za inspiraciju su, naravno, poslužili filmovi Terminator 1 i 2, ali ova replika nije potpuno vjerna filmskom Terminatoru. Ona dijelove "pozajmljuje" od obe filmske verzije, kao i iz mašte samog autora.

Džejmijeva motivacija za izradu ovako nečega je čista zabava. Staf kaže da mu je cilj bio da u svojoj "muškoj pećini" ima repliku Terminatora, pa je odlučio da je sam i napravi.

Kao osnovna referenca poslužio mu je i model izrađen od smole koji je stajao u skladištu još jednog entuzijaste iz Australije, pa su prema nekim dijelovima njega nastali kalupi za ovog aluminijskog kiborga. Svaki deo je izrađen i dorađeno ručno, od livenja do poliranja svakog dijela do visokog sjaja.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana