Аустралијанац сам направио сопственог Терминатора VIDEO

Agencije
Аустралијанац сам направио сопственог Терминатора VIDEO
Аустралијанац сам направио сопственог Терминатора VIDEO

Аустралијанац Џејми Стаф провео је четири године бавећи се својим хобистичким пројектом - израдом реплике филмског Терминатора Т-800 у природној величини.

Скелет, израђен од рециклираног алуминијума, тежак преко 130 килограма, састављен је од више од 500 дијелова који чине 230 покретних "костију" и "зглобова". На окупу га држи 280 шрафова, а ту је и 60 цијеви, као и акрилни зуби.

За инспирацију су, наравно, послужили филмови Терминатор 1 и 2, али ова реплика није потпуно вјерна филмском Терминатору. Она дијелове "позајмљује" од обе филмске верзије, као и из маште самог аутора.

Џејмијева мотивација за израду овако нечега је чиста забава. Стаф каже да му је циљ био да у својој "мушкој пећини" има реплику Терминатора, па је одлучио да је сам и направи.

Као основна референца послужио му је и модел израђен од смоле који је стајао у складишту још једног ентузијасте из Аустралије, па су према неким дијеловима њега настали калупи за овог алуминијског киборга. Сваки део је израђен и дорађено ручно, од ливења до полирања сваког дијела до високог сјаја.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана