Аустралијанац сам направио сопственог Терминатора VIDEO

Agencije
Аустралијанац сам направио сопственог Терминатора VIDEO

Аустралијанац Џејми Стаф провео је четири године бавећи се својим хобистичким пројектом - израдом реплике филмског Терминатора Т-800 у природној величини.

Скелет, израђен од рециклираног алуминијума, тежак преко 130 килограма, састављен је од више од 500 дијелова који чине 230 покретних "костију" и "зглобова". На окупу га држи 280 шрафова, а ту је и 60 цијеви, као и акрилни зуби.

За инспирацију су, наравно, послужили филмови Терминатор 1 и 2, али ова реплика није потпуно вјерна филмском Терминатору. Она дијелове "позајмљује" од обе филмске верзије, као и из маште самог аутора.

Џејмијева мотивација за израду овако нечега је чиста забава. Стаф каже да му је циљ био да у својој "мушкој пећини" има реплику Терминатора, па је одлучио да је сам и направи.

Као основна референца послужио му је и модел израђен од смоле који је стајао у складишту још једног ентузијасте из Аустралије, па су према неким дијеловима њега настали калупи за овог алуминијског киборга. Сваки део је израђен и дорађено ручно, од ливења до полирања сваког дијела до високог сјаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана