Objavljene prve zvanične fotografije Dačija Sandera i Logana

GS
Objavljene prve zvanične fotografije Dačija Sandera i Logana

Dačija je prošle godine objavila tizere, a sada su stigle prve fotografije treće generacije modela Sandero, uključujući supermini i krosover Stepvej.

Novi modeli su prešli na najnoviju platformu koju koristi Renoov Klio i moderno su dizajnirani. Detalja nema mnogo, ali se zna da je linija krova nešto niža, kao i da je veći razmak između točkova. 

Ručke na vratima su takođe promijenjene, a svjetlosni potpis je u obliku slova "Y".

Tu je i novi logan koji dolazi kao praktičnija sedan alternativa sa značajno većom zapreminom prtljažnika. Novi Logan je duži od prethodnog, pa se može očekivati i prostranija unutrašnjost, prenosi Klix.ba.

Armaturna ploča je takođe doživjela velike promjene, barem ako je suditi prema ekranu infotejnment sistema koji je osjetljiv na dodir i koji se ističe iz centralne konzole. To smo već vidjeli na prototipima, ali i kod mehanički bliskog Klija.

U donjoj rešetki hladnjaka je smješten radar, a tu su i parking senzori, dok su pokazivači smjera na blatobranu umjesto na retrovizorima kao što je danas uobičajeno. Nažalost, nazad su i dalje doboš kočnice koje imaju i neki slabo opremljeni modeli Klija. 
S obzirom da se radi o jeftinom automobilu, Logan izgleda prilično profinjeno. Crna tačka na vratima vozača bi mogla biti dugme za keyless ulazak u automobil. Senzori na vrhu vjetrobranskog stakla potvrđuju da je Logan sada tehnološki napredniji. Antena za radio je premještena nazad kao i u slučaju modela Daster.

Više fotografija i informacija će biti objavljeno 29. septembra kada će biti upriličena premijera novih Dačijinih modela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana