Објављене прве званичне фотографије Дачија Сандера и Логана

ГС
Објављене прве званичне фотографије Дачија Сандера и Логана

Дачија је прошле године објавила тизере, а сада су стигле прве фотографије треће генерације модела Сандеро, укључујући супермини и кросовер Степвеј.

Нови модели су прешли на најновију платформу коју користи Реноов Клио и модерно су дизајнирани. Детаља нема много, али се зна да је линија крова нешто нижа, као и да је већи размак између точкова. 

Ручке на вратима су такође промијењене, а свјетлосни потпис је у облику слова "Y".

Ту је и нови логан који долази као практичнија седан алтернатива са значајно већом запремином пртљажника. Нови Логан је дужи од претходног, па се може очекивати и пространија унутрашњост, преноси Klix.ba.

Арматурна плоча је такође доживјела велике промјене, барем ако је судити према екрану инфотејнмент система који је осјетљив на додир и који се истиче из централне конзоле. То смо већ видјели на прототипима, али и код механички блиског Клија.

У доњој решетки хладњака је смјештен радар, а ту су и паркинг сензори, док су показивачи смјера на блатобрану умјесто на ретровизорима као што је данас уобичајено. Нажалост, назад су и даље добош кочнице које имају и неки слабо опремљени модели Клија. 
С обзиром да се ради о јефтином аутомобилу, Логан изгледа прилично профињено. Црна тачка на вратима возача би могла бити дугме за кеyлесс улазак у аутомобил. Сензори на врху вјетробранског стакла потврђују да је Логан сада технолошки напреднији. Антена за радио је премјештена назад као и у случају модела Дастер.

Више фотографија и информација ће бити објављено 29. септембра када ће бити уприличена премијера нових Дачијиних модела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана