Kija potvrdila filozofiju kojom je kupac uvijek na prvom mjestu

Agencije
Kija potvrdila filozofiju kojom je kupac uvijek na prvom mjestu

Vlasnici "kija" automobila doživjeli su najmanje kvarova svojih četvorotočkaša u prvih 90 dana nakon kupovine od svih neluksuznih brendova u SAD.

Broj kvarova se kod "kije" popravio za dva boda u odnosu na prošlu godinu, što je bilo dovoljno za prvo mjesto među svim neluksuznim brendovima i ukupno drugo mjesto među svim brendovima.

Petu godinu zaredom "Kija" je postala neluksuzni proizvođač automobila koji je u istraživanju J. D. Power IQS 2019 o početnom zadovoljstvu kupaca ostvario najbolji rezultat. Sa evidentiranih 70 kvarova na 100 vozila "Kija" je za dva boda popravila prošlogodišnji rezultat.

Pobjede u nizu na području kvaliteta ne ostvaruje samo marka "kija" kao cjelina nego i njeni modeli. Tako je "Sportage", koji je među svim sportskim terencima već 25 godina sinonim za vrhunski kvalitet, nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta ove godine slavio u kategoriji malih sportskih terenaca u istraživanju IQS.

Osim toga, "Sportage" je dva puta zaredom pobjednik prestižnog istraživanja J. D. Power o pouzdanosti vozila (Vehicle Dependability Study 2017, sprovedeno u Njemačkoj), u kojem vozači detaljno ocjenjuju svoje vlasničko iskustvo o vozilu koje voze više od dvije godine. Legendarni "Kijin" SUV je ostvario i najbolji rezultat svih vremena na testu izdržljivosti njemačkog "Auto bilda", dobio brojna priznanja za dizajn i osvojio nagradu "Best Buy" za najbolji odnos između kvaliteta i cijene.

Za "Kijin" dugogodišnji uspjeh u istraživanju IQS najzaslužnija su četiri modela ("rio", "forte", "Sportage" i "soul"), koji su se plasirali među 10 najboljih u ukupnom poretku, čime je "Kija" postala brend sa najviše pobjednika. Pored toga, "Kija" je imala četiri pobjednika po kategorijama: "rio" (malo vozilo), "forte" (kompaktno vozilo), "Sportage" (mali sportski terenac) i "sedona" (monovolumen).

- Biti na vrhu u istraživanju J. D. Power o početnom zadovoljstvu kupaca među masovnim brendovima je izuzetna čast, ali održavanje vodećeg položaja pet godina zaredom nesumnjivo potvrđuje "Kijinu" privrženost kvalitetu i vlasničkom iskustvu - rekao je Majkl Kol, izvršni direktor firme "Kija motors Amerika".

Godišnji izvještaj analizira odziv 76.256 kupaca vozila (257 različitih modela) u 26 kategorija. Vozila ocjenjuju s obzirom na vozačko iskustvo, mogućnosti motora i mjenjača kao i širok izbor stvari povezanih sa kvalitetom koje su prijavili vlasnici vozila u prvih 90 dana korišćenja vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana