Кија потврдила филозофију којом је купац увијек на првом мјесту

Агенције
Кија потврдила филозофију којом је купац увијек на првом мјесту

Власници "кија" аутомобила доживјели су најмање кварова својих четвороточкаша у првих 90 дана након куповине од свих нелуксузних брендова у САД.

Број кварова се код "кије" поправио за два бода у односу на прошлу годину, што је било довољно за прво мјесто међу свим нелуксузним брендовима и укупно друго мјесто међу свим брендовима.

Пету годину заредом "Кија" је постала нелуксузни произвођач аутомобила који је у истраживању J. D. Power IQS 2019 о почетном задовољству купаца остварио најбољи резултат. Са евидентираних 70 кварова на 100 возила "Кија" је за два бода поправила прошлогодишњи резултат.

Побједе у низу на подручју квалитета не остварује само марка "кија" као цјелина него и њени модели. Тако је "Sportage", који је међу свим спортским теренцима већ 25 година синоним за врхунски квалитет, након прошлогодишњег другог мјеста ове године славио у категорији малих спортских теренаца у истраживању IQS.

Осим тога, "Sportage" је два пута заредом побједник престижног истраживања J. D. Power о поузданости возила (Vehicle Dependability Study 2017, спроведено у Њемачкој), у којем возачи детаљно оцјењују своје власничко искуство о возилу које возе више од двије године. Легендарни "Кијин" СУВ је остварио и најбољи резултат свих времена на тесту издржљивости њемачког "Ауто билда", добио бројна признања за дизајн и освојио награду "Best Buy" за најбољи однос између квалитета и цијене.

За "Кијин" дугогодишњи успјех у истраживању IQS најзаслужнија су четири модела ("рио", "форте", "Sportage" и "соул"), који су се пласирали међу 10 најбољих у укупном поретку, чиме је "Кија" постала бренд са највише побједника. Поред тога, "Кија" је имала четири побједника по категоријама: "рио" (мало возило), "форте" (компактно возило), "Sportage" (мали спортски теренац) и "седона" (моноволумен).

- Бити на врху у истраживању J. D. Power о почетном задовољству купаца међу масовним брендовима је изузетна част, али одржавање водећег положаја пет година заредом несумњиво потврђује "Кијину" приврженост квалитету и власничком искуству - рекао је Мајкл Кол, извршни директор фирме "Кија моторс Америка".

Годишњи извјештај анализира одзив 76.256 купаца возила (257 различитих модела) у 26 категорија. Возила оцјењују с обзиром на возачко искуство, могућности мотора и мјењача као и широк избор ствари повезаних са квалитетом које су пријавили власници возила у првих 90 дана коришћења возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана