Кија потврдила филозофију којом је купац увијек на првом мјесту

Агенције
Кија потврдила филозофију којом је купац увијек на првом мјесту
Кија потврдила филозофију којом је купац увијек на првом мјесту

Власници "кија" аутомобила доживјели су најмање кварова својих четвороточкаша у првих 90 дана након куповине од свих нелуксузних брендова у САД.

Број кварова се код "кије" поправио за два бода у односу на прошлу годину, што је било довољно за прво мјесто међу свим нелуксузним брендовима и укупно друго мјесто међу свим брендовима.

Пету годину заредом "Кија" је постала нелуксузни произвођач аутомобила који је у истраживању J. D. Power IQS 2019 о почетном задовољству купаца остварио најбољи резултат. Са евидентираних 70 кварова на 100 возила "Кија" је за два бода поправила прошлогодишњи резултат.

Побједе у низу на подручју квалитета не остварује само марка "кија" као цјелина него и њени модели. Тако је "Sportage", који је међу свим спортским теренцима већ 25 година синоним за врхунски квалитет, након прошлогодишњег другог мјеста ове године славио у категорији малих спортских теренаца у истраживању IQS.

Осим тога, "Sportage" је два пута заредом побједник престижног истраживања J. D. Power о поузданости возила (Vehicle Dependability Study 2017, спроведено у Њемачкој), у којем возачи детаљно оцјењују своје власничко искуство о возилу које возе више од двије године. Легендарни "Кијин" СУВ је остварио и најбољи резултат свих времена на тесту издржљивости њемачког "Ауто билда", добио бројна признања за дизајн и освојио награду "Best Buy" за најбољи однос између квалитета и цијене.

За "Кијин" дугогодишњи успјех у истраживању IQS најзаслужнија су четири модела ("рио", "форте", "Sportage" и "соул"), који су се пласирали међу 10 најбољих у укупном поретку, чиме је "Кија" постала бренд са највише побједника. Поред тога, "Кија" је имала четири побједника по категоријама: "рио" (мало возило), "форте" (компактно возило), "Sportage" (мали спортски теренац) и "седона" (моноволумен).

- Бити на врху у истраживању J. D. Power о почетном задовољству купаца међу масовним брендовима је изузетна част, али одржавање водећег положаја пет година заредом несумњиво потврђује "Кијину" приврженост квалитету и власничком искуству - рекао је Мајкл Кол, извршни директор фирме "Кија моторс Америка".

Годишњи извјештај анализира одзив 76.256 купаца возила (257 различитих модела) у 26 категорија. Возила оцјењују с обзиром на возачко искуство, могућности мотора и мјењача као и широк избор ствари повезаних са квалитетом које су пријавили власници возила у првих 90 дана коришћења возила.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана