Automobili "pežo" dobijaju "Čet Dži-Pi-Ti" glasovnog asistenta

SRNA
Foto: Ilustracija

PARIZ - "Pežo", koji posluje u sastavu "Stelantisa", planira da koristi "Čet Dži-Pi-Ti" tehnologiju za unapređenje glasovnog asistenta u svojim automobilima i kombijima, saopštila je francuska kompanija.

"Uvešćemo `Čet Dži-Pi-Ti` u sve automobile, uključujući novi model `e-3008`, i mala komercijalna vozila", saopštio je Džerom Mišeron, direktor za planiranje proizvoda u "Pežou".

"Pežo" će sutra lansirati pilot verziju usluge "Čet Dži-Pi-Ti", koja će moći da se poveže sa kontrolama vozila i odgovori na mnoga opšta pitanja ili pitanja vezana za navigaciju u pet zemalja - Francuskoj, Britaniji, Njemačkoj, Italiji i Španiji. Planirano je da servis tokom ove godine postane dio standardne opreme.

Ugradnju popularnog čet-bota ranije su najavile suparničke kompanije "Folksvagen" i "Mercedes-Benc".

"Mercedes-Benc" je prošle godine u SAD pokrenuo probnu upotrebu "Čet Dži-Pi-Tija" i omogućio vozačima da koriste ovu tehnologiju.

Njemački gigant smatra da bi to trebalo da pomogne u davanju prirodnijih odgovora i rješavanju pitanja u rasponu od detalja o destinaciji do prijedloga za večeru.

"Folksvagen" je saopštio ranije ovog mjeseca da će do sredine godine njegov glasovni asistent integrisati "Čet Dži-Pi-Ti" da bi olakšao interaktivni dijalog sa vozačima.

"Pežo" je, takođe, saopštio da će uvesti novu osmogodišnju garanciju za "e-3008", u poređenju sa trenutnom dvogodišnjom garancijom na svoje automobile, u pokušaju da podstakne više vozača da pređu na električni pogon. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana