Zoran Lukić selektor košarkaške reperezentacije Rusije

Tanjug
Foto: Agencije

MOSKVA- Srpski trener Zoran Lukić zvanično je novi selektor košarkaške reprezentacije Rusije, objavio je danas tamošnji savez.

Kako je saopšteno, Lukić se nastaviti da vodi i ruski klub Nižnji Novgorod, a u drugoj polovini novembra održaće prvi trening kamp reprezentacije. Lukić je na selektorskoj poziciji zamijenio Sergeja Bazareviča.

"Krajem septembra imao smo prvi sastanak sa Andrejem Kirilenkom i rukovodstvom federacije. I ove srede sam izneo svoju filozofiju, svoje stavove o pravcu u kom bi ruski tim trebalo da se dalje razvija.U Nižnjem se tradicionalno trudimo da održimo maksimalan balans između postizanja sportskih rezultata i pružanja treninga mladim igračima. Trenerima je često teško da pronađu ovu sredinu, ali ja već dugi niz godina u svemu tome, za mene tu nema ništa novo. To je ono što se od mene očekuje u ruskom timu. Velika je čast voditi reprezentaciju, ali takvu ponudu bih prihvatio samo dve reprezentacije – Rusije i Srbije", rekao je Lukić za sajt Košarkaškog saveza Rusije nakon imenovanja.

Lukić je veći dio trenerske karijere u Rusiji, počeo je u Beopetrolu, a 2006. godine postao trener druge ekipe moskovskog CSKA. Posle dvije godine prešao u Nižnji u kome je proveo više od šest godina pre odlaska u turski Banvit. Od 2017. godine ponovo je preuzeo Nižnji.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana