“Vladar svijeta” napada Vječni grad

G.S.
“Vladar svijeta” napada Vječni grad

BUKUREŠT - “Nacionalna arena” u Bukureštu biće mjesto obračuna Atletiko Madrida i Čelzija u njihovom prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Španske vlasti ne dozvoljavaju ulazak ljudima iz Velike Britanije zbog pandemije virusa korona tako da “jorgandžije” neće imati prednost domaćeg terena na kojem “plavci” u tri dosadašnja obračuna nisu poraženi. Kao lider Primere Atletiko dočekuje engleski tim koji je promijenio trenera. Tomas Tuhel nije odmarao mjesec dana nakon otkaza u Pari Sen Žermenu i krajem januara zauzeo je mjesto Frenka Lamparda na klupi Čelzija. Biće mu ovo prvi evropski ispit sa novim timom mada ima mnogo iskustva iz ranijih mečeva jer je vodio dortmundsku Borusiju i PSŽ sa kojim je prošle sezone poražen u finalu LŠ od Bajerna.

Prvi međusobni susret odigraće Lacio i Bajern. Bavarci su apsolutni vladari svijeta i trenutno u svom vlasništvu drže trofeje Lige šampiona, Superkupa Evrope i Svjetskog klupskog prvenstva. Kaznena ekspedicija Hansa Ditera Flika ne zna za milost, bez poraza je završila grupnu fazu takmičenja dok sada sa velikom željom dolazi da pokori rimski “Olimpiko” i tako na najbolji način proslave 121. rođendan 27. februara. Nijemci su u malom padu forme nakon slavlja na SKP i poslije remija sa Armenijom doživjeli su poraz od Ajntrahta. To je bio tek treći neuspjeh u sezoni, u svim takmičenjima, ali ne treba sumnjati da će ekipa proraditi kada to najviše bude potrebno. Treba imati u u vidu da Bajern nije doživio poraz na posljednjih 16 gostujućih mečeva u Evropi, a isto tako nema poraza na posljednjih 17 utakmica dok juri svoje deveto četvrtfinale u svojih posljednjih devet sezona.

“Nebesko-plavi” prvi put igraju osminu finala Lige šampiona. Učesnici eliminacione faze posljednji put bili su u sezoni 1999-2000. kada ih je u u četvrtfinalu zaustavila Valensija, a te sezone nije bila igrana osmina finala već dvije grupne faze. Domaćin za kojeg nastupa srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić uzda se u dobru formu i četiri pobjede u Seriji A na pet posljednjih mečeva, mada treba imati u vidu da je taj neuspjeh bio u derbiju protiv Intera. Time su pokazali da možda nisu u stanju nositi protiv kvalitetnijih ekipa o čemu svjedoči peto mjesto na tabeli, a napad im nije na potrebno visokom nivou jer je postigao samo 38 golova na 23 utakmice u Italiji dok su ostali daleko efikasniji. Obje utakmice na rasporedu su od 21 čas.

Benzema van stroja

Najbolji strijelac Real Madrida Karim Benzema neće igrati sutra u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Atalante u Bergamu. Iskusni francuski golgeter nije se oporavio od povrede primicača i propustio je trening pred polazak na put. Benzema nije igrao minulog vikenda u Primeri, kada ga je u pobjedi na gostovanju Valjadolidu (1:0), mijenjao Marijano Dijaz. Trener Zinedin Zidan ima velikih muka oko sastava tima, jer su takođe povrijeđeni Eden Azar, Dani Karvahal, Eder Militao, Alvaro Odriozola, Rodrigo, Fede Valverde i Serhio Ramos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana