Superliga nije propala: Takmičenje sa novim konceptom?

Tanjug
Foto: Ilustracija

BERLIN - Organizatori fudbalske Superlige, čiji je koncept propao pod pritiskom javnosti ovog proleća, još uvek nisu odustali od želje za pokretanjem tog takmičenja.

Agencija DPA imala je uvid u dokument koji kritikuje trenutni oblik Lige šampiona pod pokroviteljstvom Evropske fudbalske unije (UEFA). Njemački list Frankfurter Alemajne Cajtung piše o promjenama u konceptu takmičenja Superlige, kao alternativi UEFA Ligi šampiona sa 20 najboljih klubova i mogućem drugom takmičenju sa dodatnih 20 klubova, od kojih bi svi nastavili da igraju u svojim državnim prvenstvima.

Zagovornici Superlige uvjereni su da u Ligi šampiona nema dovoljno kvalitetnih utakmica, da najbolji igrači ne igraju međusobno dovoljno često i da su najjače utakmice po rasporedu prekasno u sezoni.

Evropski sud pravde sledeće godine odlučiće može li UEFA biti jedina koja ima monopol na evropska klupska takmčenja. U nekoliko prethodnih slučajeva sud je presudio u korist različitih takmičenja posebno u košarci, piše DPA. Izvorni plan Superlige sa klubovima u zatvorenom klupskom takmčenju propao je u aprilu nakon protesta navijača, ligaških takmčenja, saveza i brojnih vlada širom Evrope. Kao osnivači i zagovornici Superlige ostali su sada samo Real Madrid, Barselona i Juventus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana