Madriđani puni samopouzdanja pred prvi meč osmine finala Lige šampiona

Dušan Repija
Madriđani puni samopouzdanja pred prvi meč osmine finala Lige šampiona

MADRID - Zimska pauza je gotova, a na meniju za sve sladokusce ponovo je najkvalitetniji klupski fudbal.

Prvo od četiri večeri osmine finala donosi dva strašna meča - Atletiko će pokušati da zaustavi trenutno najbolji tim u Evropi Liverpul, dok će Borusija nastojati da iskoristi ne baš sjajnu atmosferu u PSŽ-u i ovaj skupi projekat ponovo udalji od "ušatog" pehara.

Ako bismo gledali trenutnu formu, individualni kvalitet ili bilo koji drugi parametar, jasno je da je branilac titule u ovom trenutku daleko ispred Atletika.

Ekipa Dijega Simeonea ne pruža partije ni približne očekivanjima, pa se čak šaputalo o njegovoj smjeni i večeras je dobra prilika da vidimo da li je on i dalje strah i trepet u svlačionici ili su igrači odlučili da mu okrenu leđa.

Jasno je da nijedan tim na svijetu u ovom trenutku ne može da prijeti ekipi Jirgena Klopa koja nije izgubila od septembra 2019. godine, ne računajući Liga kup u kojem igra treći tim "crvenih", ali će biti zanimljivo vidjeti reakciju momaka koji su satjerani uza zid. 

- Šta treba da uradimo? Da zaustavimo njihovu seriju. Oni imaju sjajan niz, ali u fudbalu ne postoji juče. I mi smo igrali dobro krajem prošle godine pa smo pali. Znamo kako možemo da im zagorčamo život, znamo njihovu snagu, ali i slabosti - optimista je, uprkos svemu, vezni fudbaler domaćih Saul Niguez.

Šanse Atletika biće veće ukoliko na teren istrče Dijego Kosta i Žoao Feliks koje muče povrede, dok gosti imaju sve igrače na raspolaganju. Simeone je na klupi Atletika od 2011. godine i imao je velike rezultate, poput osvajanja prvenstva Španije i Lige Evrope dva puta, dok je dva puta izvisio u finalima Lige šampiona. Sve uspjehe pamti i Klop koji neobično cijeni kolegu.

-  Ako neko umije da igra na rezultat, to je Atletiko. Mnogo poštujem Simeonea, on pokušava sve da dođe do rezultata. Nas dvojica imamo sličnu priču. Mnogo smo se trudili i nismo mnogo pobjeđivali, ali smo se i dalje trudili. Imamo dobar odnos, ali sam prilično siguran da će se to zaboraviti na utakmici - rekao je Klop.

Za razliku od duela na "Vandi" koji bi prema svim najavama trebalo da bude tvrd i bez mnogo golova, vatromet se očekuje u Dortmundu. Sastaju se dvije ekipe koje imaju nevjerovatan ofanzivni potencijal, pa nam ostaje da vidimo čiji će više doći do izražaja.

Sve oči domaćih navijača biće uperene u Erlinga Halanda koji zna kako se tresu mreže u ovom takmičenju, dok u Parizu vjeruju da se na terenu neće osjetiti ne baš sjajan odnos Nejmara i Kilijana Mbapea, te da će dvojica majstora učiniti sve kako bi "sveci" otišli korak dalje.
 

33
utakmice u nizu Liverpul nema poraza

9
golova na šest utakmica postigao Haland za Borusiju

4
poraza, dva remija i pobjedu ima Atletiko u sedam mečeva

 

Osmina finala

Večeras: Atletiko M. - Liverpul, Borusija D. - PSŽ. Sutra: Atalanta - Valensija, Totenhem - Lajpcig, 25. februara igraju: Čelzi - Bajern, Napoli - Barselona, a 26: Lion - Juventus, Real M. - Mančester s. Sve utakmice ove runde počinju u 21 čas. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana