Izraelska košarkaška liga biće nastavljena u balonu

Tanjug
Izraelska košarkaška liga biće nastavljena u balonu

TEL AVIV - Izraelska košarkaška liga biće nastavljena sledeće nedelje u balonu, stoji u saopštenju tog takmičenja.

Veliki broj stranih košarkaša koji igra u izraelskoj ligi, zatražio je da se sezona otkaže usljed ratnih sukoba na teritoriji te zemlje.

Košarkaš Makabi Rišona Džeremi Pargo pokrenuo je tu inicijativu, a danas je stigla potvrda da će se sezona završiti u balonu u Eliatu.

„Odbor lige je odlučio da se sezona nastavi u srijedu 19. maja. Timovi će već danas moći da odu u Eliat kako bi spremni dočekali nastavak takmičenja. Dnevno će se igrati tri utakmice. Ako se trenutna bezbjednosna situacija u Izraelu bude promijenila najbolje, ekipe će moći da se vrate u svoje gradove", navodi se u saopštenju lige.

Vijest o nastavku takmičenja je izazvala reakcije među igračima, pa je recimo košarkaš Makabija iz Tel Aviva Otelo Hanter na svom tviter profilu napisao da su zvaničnici lige još jednom pokazali da je zabava važnija od bezbjednosti ljudi.

Prvi na tabeli izraelskog prvenstva je Makabi iz Tel Aviva sa 21 pobjedom i pet poraza. Gilboa Galil je drugi sa bilansom 17/8, dok je Hapoel Holon treći sa 16 pobjeda i osam poraza.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana