Imobile bacio rukavicu Mesiju

Agencije
Imobile bacio rukavicu Mesiju

RIM - Zahuktava se trka za najboljeg strijelca Evrope, a ako je sudeći po trenutnoj formi fudbalera Lionel Mesi neće odbraniti titulu koju je osvajao tokom posljednje tri godine, odnosno šest puta tokom karijere.

 

 

Odigrana je polovina takmičenja u pet najjačih evropskih liga i shodno prognozama lideri su oni za koje se očekivalo da će to biti dok se jedno ime posebno ističe, možda i pomalo neočekivano.

Trenutno vodi Ćiro Imobile, golgeter Lacija koji odlično igra ove sezone i ima realne izglede da se uključi u borbu za šampionsku titulu. Sjajni napadač postigao je 23 gola na 19 utakmica i ima tri gola više od prvih pratioca Tima Vernera i Roberta Levandovskog iz Bundeslige.

"Legionari" sjajno igraju čemu najviše mogu da zahvale 29-godišnjem napadaču koji igra četvrtu sezonu u klubu iz Vječnog grada. Imobile je bio ubojit i proteklih sezona. Prošle je postigao 15, pretprošle 29, a prve u Laciju 23. Zanimljivo je da je za tri sezone postigao deset golova što bi najradije želio da zaboravi. Kao najbolji strijelac Torina 2014. preselio je u dortmundsku Borusije gdje se nije proslavio pa je dao samo tri pogotka na 23 meča, zatim je iduću sezonu odigrao za Sevilju u kojoj je nastupio na osam mečeva i dva puta se upisao među strijelce. Potom je odlučio da se vrati u Seriju A gdje je u Torinu oživio karijeru mada je bio strijelac pet golova na 14 mečeva, a dolaskom u Lacio potvrdio je kvalitet koji posjeduje.

Ukoliko Imobile ponese titulu najboljeg strijelca Starog kontinenta prekinuće dominaciju napadača iz španske La lige koji su bili najbolji posljednjih 11 godina, s tim što su titulu jedne godine podijelili sa napadačem iz Premijer lige.

"Zlatna kopačka" dodjeljuje se od 1968. godine, ali do 1997. važila su drugačija pravila pa nije bilo napadača iz Serije A dok su se na ovoj listi do sada uspjela naći samo dvojica koja su igrala na Apeninskom poluostrvu - Luka Toni i Frančesko Toti.

 

Premijer liga

 

17 - Džejmi Vardi (Lester)

15 - Serhio Aguero (Mančester s.)

14 - Pjer-Emerik Obamejang (Arsenal)

14 - Markus Rašford (Mančester j.)

14 - Deni Ings (Sautempton)

 

La liga

 

14 - Lionel Mesi (Barselona)

12 - Karim Benzema (Real Madrid)

11 - Luis Suarez (Barselona)

9 - Rođer Marti (Levante)

9 - Ćimi Avila (Osasuna)

 

Bundesliga

 

20 - Timo Verner (Lajpcig)

20 - Robert Levandovski (Bajern)

11 - Rouven Henings (Fortuna)

10 - Džejdon Sančo (Borusija D.)

10 - Florijan Niderlehner (Augzburg)

 

Serija A

 

23 - Ćiro Imobile (Lacio)

16 - Kristijano Ronaldo (Juventus)

14 - Romelu Lukaku (Inter)

13 - Žoao Pedro (Kaljari)

10 - Lautaro Martinez (Inter)

 

Liga 1

 

14 - Visam Ben Jeder (Monako)

13 - Kilijan Embape (PSŽ)

11 - Musa Dembele (Lion)

11 - Nejmar (PSŽ)

10 - Habib Dialo (Mec)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana