Ferariju pripale haotične kvalifikacije za Veliku nagradu Monaka

GS
Foto: Agencije

Čarls Leklerk (Ferari) počeće nedjeljnu utrku Svjetskog prvenstva Formule 1 u Monte Karlu s prvog mjesta nakon što je u kvalifikacijama pobijedio timskog kolegu Karlosa Seinza iz Španije.

Ferarijevi vozači su takođe dominirali na treninzima, Leklerk je dobio prva dva, tek ga je u trećem pretekao Meksikanac Serhio Perez (Red Bul), koji se u  kvalifikacijama prije ulaska u čuveni tunel zabio u zaštitnu ograde, a Seinz se potom zabio u njega.

Kvalifikacije su prekinute crvenom zastavom zbog oba zaglavljena bolida, tako da je na snazi ​​bio redoslijed prije toga, s oba Red Bula iza Leklerka i Seinza. Svjetski prvak i lider u zbroju sezone Holandija Maks Ferštpen (Red Bul) završio je kvalifikacije na četvrtom mjestu, kao i sve treninge.
Iz trećeg reda startaće Britanci Lando Noris (MekLaren) i Džordž Rasel (Mercedes), dok će iz četvrtog krenuti španski veteran Fernando Alonso (Alpin) i bivši svjetski prvak Britanac Luis Hamilton (Mercedes).
Prije klasične ulične utrke u kneževini Monako, Ferštapen ima šest bodova prednosti pred Leklerkom. Utrka za VN Monaka je u nedjelju u 15 časova, prenosi Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana