Đoković u osmini finala Vimbldona, Hurkaču set

B92
Đoković u osmini finala Vimbldona, Hurkaču set

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona pobjedivši Huberta Hurkača poslije četiri seta – 7:5, 6:7 (5), 6:1, 6:4.

Najbolji teniser svijeta u narednom kolu igraće protiv Feliksa Ože-Alijasima ili Iga Umbera.

Srpski igrač susreo se sa do sada najtežim rivalom na ovogodišnjem Vimbldonu, pošto je mladi Poljak “letio” po terenu i odigra dva izuzetno kvalitetna seta.

Od starta meča moglo je da se vidi da ovo neće biti nimalo lak ispit za Đokovića. Njegova igra nije bila na najvećem nivou, a Hurkač je igrao dobar tenis.

Spašavao je brejk lopte Đoković, a onda je u idealnom trenutku oduzeo servis protivniku. Najbolji igrač svijeta u jedanestom gemu pravi brejk, a potom u dvanestom ga potvrđuje za 1-0 (7:5).

U drugom setu gledali smo dobre razmjene, igra se rasplamsala i navijači su uživali. Najljepši poeni uglavnom su pripadali Poljaku, koji je briljirao na mreži.

Brejkova nije bilo i set je otišao u taj-brejk. Poljak je tamo imao nešto više sreće, ali i znanja, i zasluženo rezultatom 7:5 dolazi do izjednačenja.

Ovo kao da je naljutilo najboljeg tenisera svijeta. Drugi set trajao je više od sat vremena, a treći svega 23 minuta. Novak duplim brejkom dolazi do ponovnog vođstva - 6:1.

Sličan epilog vidjeli smo i u četvrtom periodu igre. Novak je brzo oduzeo servis Hubertu i do kraja nije imao problema da ga i zadrži. Đoković je imao i šansu za dupli brejk, ali je Hurkač uspio da osvoji koji gem više u odnosu na treći set.

Na kraju najbolji teniser svijeta dolazi do pobjede rezultatom 7:5, 6:7 (5), 6:1, 6:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana