Ćorić eliminisao Nadala u Sinsinatiju

GS
Ćorić eliminisao Nadala u Sinsinatiju

Senzacija u Sinsinatiju - Hrvat Borna Ćorić elminisao je na startu Mastersa favorizovanog Rafaela Nadala poslije velike borbe i tri seta 7:6, 4:6, 6:3 u meču koji je trajao dva sata i 54 minuta. Španac tako neć biti u prilici da domogne ponovo prvog mjesta na ATP rang listi.

Španac, inače treći reket planete, stigao je u Sjedinjene Američke Države sa visokim ambicijama. Trofej u Sinsinatiju, uz eventualno ispadanje Rusa Danila Medvedeva do četvrtfinala, lansirali bi Rafu ponovo da bude svetski broj jedan, ali... Ništa od toga!

Za to se postarao Hrvat Borna Ćorić koji je ostvario jedan od najvećih trijumfa u dosadašnjoj karijeri, a podršku iz boksa pružao mu je srpski teniser Filip Krajinović, koji je prethodno eliminisan na istom turniru od Grka Stefanosa Cicipasa.

Nadal je tako ostao bez šanse da se osvajanjem Sinsinatija i eventualnim ispadanjem Medvedeva u četvrtfinalu ili ranije, vrati na tron. S druge strane, Borna Čorić će za narednog rivala imati Roberta Bautistu Aguta.

adalu sada preti opasnost da sklizne na četvrtu poziciju ATP liste u zavisnosti od toga kakav rezultat napravi njegov nasljednik Karlos Alkaras u Ohaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana