Bitna promjena u Rejsing Pointu pred VN Velike Britanije: Perez otpisan, šansa za Hulka

Dejan Marić
Bitna promjena u Rejsing Pointu pred VN Velike Britanije: Perez otpisan, šansa za Hulka

SILVERSTON - Niko Hilkenberg tvrdi da je spreman za novi izazov, nastup u bolidu Rejsing Pointa na predstojećoj trci za Veliku nagradu Velike Britanije.

Popularni Hulk šansu je dobio iznenada, nakon što je ustanovljeno da se Serhio Perez zarazio virusom korona. Čelnici tima ekspresno su reagovali ne želeći da gube dragocjene bodove u sezoni u kojoj imaju treći najbrži bolid na gridu.

Iako su u “šteku”, kao rezervne vozače, imali Stofela Vandorna i Estebana Gutijereza, odlučili su se za sigurniju opciju. Nijemac ove sezone nema angažman u “formuli 1”, u kojoj je debitovao 2010. godine. Čak pet sezona je vozio baš za Rejsing Point, tadašnju Fors Indiju, tako da neće imati problema sa prilagođavanjem.

S obzirom na činjenicu da je bolid RP20 super-brz, Hilkenberg će imati priliku da konačno upiše prvi plasman na podijum. Naime, Hulk je do sada odvezao 177 trka u najbržem karavanu i nijednom nije uspio da se probije među prva tri, po čemu je rekorder.

- Bio sam na putu za Nirburgring, gdje je trebalo da budem dio jednog trkačkog projekta. Tada me je pozvao direktor Otmar Safnauer. Imao sam manje od 24 časa da odlučim pa mi ovo sve djeluje pomalo nestvarno. Ipak, ne bojim se velikih izazova, a ovo svakako jeste jedan takav - izjavio je njemački pilot.

Niko nije propustio priliku da pruži podršku Perezu, nekadašnjem timskog kolegi.

- Ovo je teška situacija za tim i Serhija. Čeko je moj prijatelj, dijelili smo garažu zajedno. Želim mu brz oporavak. Uskočiću u auto i pokušati da ostvarim najbolji mogući rezultat za ekipu - zaključio je Hilkenberg.

Inače, trka na Silverstonu vozi se u nedjelju od 15.10 časova. Mercedes je izdominirao na prve tri stanice sezone i ukoliko konkurencija misli da napravi nešto više, moraće da pronađe način da zaustavi “crne strijele”.

Najteži dan u karijeri

Serhio Perez nije skrivao razočaranje što će zbog virusa korona propustiti najmanje dvije trke sezone “formule 1”. Meksikanac je nakon posljednje trke u Mađarskoj išao u otadžbinu kako bi posjetio bolesnu majku, te se na tom putu i inficirao.

- Veoma sam razočaran. Ovo je jedan od najtužnijih dana u mojoj karijeri. Propustiću priliku da vozim sjajan bolid kojim je tim uradio fantastičan posao - izjavio je Perez uz konstataciju da se pridržavao svih epidemioloških protokola FIA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana