Zoran Ćurguz, trener Sloge: Rezultat solidan, uslovi veoma loši

Darko Pašagić
Zoran Ćurguz, trener Sloge: Rezultat solidan, uslovi veoma loši

ANTALIJA - Šef stručnog štaba premijerligaša Sloge Zoran Ćurguz zadovoljan je prvom provjerom na pripremama u Antaliji, ali je i istakao da se nije moglo mnogo toga vidjeti, jer uslovi za igru nisu bili idealni zbog snažnog vjetra koji je duvao tokom svih 90 minuta na prvoj kontrolnoj utakmici.

Dobojlije su igrale neriješeno (3:3) protiv Sogdijane iz Uzbekistana, a golove su postigli Mario Krstovski, te dvojica zimskih pojačanja Demir Peco i Pavel Baranov.

- Moramo biti zadovoljni igrom i rezultatom kada se zna da smo igrali bez gotovo kompletne odbrane koja je virozna. Nisu igrali: David Čolić,  Ostoja Šaula, Staša Bastić, Nikola Popara, Karlo Stapić, dok je Franko Dadić bio na terenu u drugom poluvremenu, iako je i on posljednjih dana bio pod virozom. Uz sve susret je odigran na ivici regularnosti, jer je duvao snažan vjetar tako da se lopta praktično nije mogla kontrolisati. Međutim, nismo htjeli da odgodimo utakmicu - naglasio je Ćurguz.

Zadovoljan je efikasnošću ekipe koja je nastavila da trese mreže. Tako je u prve tri kontrolne utakmice postigla 11 golova (Čelik, Zenica 5:1, Zvijezda Gradačac 3:0).

- Drago mi je što su se dvojica novajlija upisala u strijelce i tu je uz njih standardni Krstovski. Uz tri gola imali smo još nekoliko izrazitih prilika, dva puta smo pogađali okvir gola. Ova efikasnost nam može biti vodilja da ćemo i u nastavku sezone često pogađati mreže, jer imamo stvarno veliki broj igrača koji se upisivao u strijelce. Što se tiče odbrane, ne mogu da sudim, jer smo igrali bez onih glavnih karika, ali ono što mi i dalje smeta je da smo previše olako primali golove. To moramo popraviti - nastavio je Ćurguz.

Dobojlije su u Antaliji već odradile devet treninga.

- Imamo idealne uslove za treniranje, vrijeme nam je do sada išlo naruku, jedino taj vjetar za vrijeme utakmice. Nadam se da će tako biti i u nastavku priprema, koje će nam sigurno biti pravi zamah za sva iskušenja koja nas očekuju u nastavku sezone - dodao je Ćurguz.

Arsenal

Drugu kontrolnu utakmicu na pripremama u Antaliji fudbaleri Sloge odigraće u subotu. Protivnik će im biti član Prve lige Rusije Arsenal iz Tule. Ovaj susret odigraće se od 15 časova po našem vremenu u Beleku.

- To je sigurno mnogo jači rival nego Sogdijana, ekipa koja je godinama igrala Premijer ligu Rusije i sada se bori za povratak u nju - naglasio je trener Sloge Zoran Ćurguz.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana