Za najmlađe karatiste "Glasinca" šest medalja

Srna
Foto: Srna

SOKOLAC- Najmlađi članovi sokolačkog Karate kluba "Glasinac" osvojili su šest bronzanih medalja na Međunarodnom takmičenju "Srpska open 2021" u Banjaluci, rekao je Srni trener ovog kluba Miodrag Borovčanin.

Borovčanin je izrazio zadovoljstvo zbog osvojenih medalja, nakon dužeg prekida u održavanju turnira zbog pandemije virusa korona, dodavši da su svima nedostajala takmičenja na kojima bi karatisti mogli pokazati šta su naučili.

Na "Srpska openu 2021" bronzane medalje osvojili su najmlađi karatisti Pavle Petrušić /10/, Stefan Janjuš /10/, Kristijan Grujić /11/ Sara Pilindavić /12/, Marija Marković /13/ i Đorđe Petrušić /13/.

U Karate klubu "Glasinac" očekuju uspjeh svojih članova i na Prvenstvu Republike Srpske za seniore koje će biti održano krajem prve sedmice marta.

Takođe, i višegradski karatisti su osvojili tri medalje na Međunarodnom karate turniru "Srpska open 2021" održanom u Banjaluci.

Srebrnu medalju osvojila je Mia Antić, a bronzanu Kristina Matović i Selena Lekanić.

- Na turniru koji je održan juče učestvovalo je osam višegradskih takmičara svih uzrasnih kategorija - rečeno je Srni iz Karate kluba "Drina" iz Višegrada. Takmičare je predvodio trener Nenad Lekanić.

Na Međunarodnom takmičenju u karateu "Srpska opet", održanom juče u organizaciji Karate saveza Republike Srpske, nastupilo je 620 takmičara iz pet zemalja i 56 klubova.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana