Vladan Danilović hodi stopama Rada Krunića

Srna
Foto: srna

FOČA - Nekadašnji fudbaler fočanske "Sutjeske" i banjalučkog "Borca" Vladan Danilović, koji od ove sezone igra u portugalskom drugoligašu "Nasionalu", nada se plasmanu svog kluba u Prvu ligu i priželjkuje sličan fudbalski put koji je imao Rade Krunić, član italijanskog "Milana".

Dvadesetdvogodišnji Danilović i šest godina stariji Krunić ponikli su u "Sutjesci".

Nakon Prve lige Srpske, Krunić je igrao u Superligi Srbije, potom u italijanskoj Seriji B za "Empoli", a danas sa uspjehom nastupa u Seriji A za slavne "rosonere".

Sličan put za sada ima i Danilović, koji je nakon "Sutjeske" igrao sa "Borcem" u Premijer ligi BiH, a internacionalnu karijeru počeo je u portugalskom drugoligašu.

Da bi nastavio Krunićevim stopama, Danilovićev naredni korak trebalo bi da bude plasman u viši rang, što on upravo i očekuje.

"Zadovoljni smo dosadašnjim tokom drugoligaške sezone, želja nam je da se vratimo u Prvu ligu Portugalije, dobro nam ide, bilježimo dobre rezultate. Nije lako, Druga liga je komplikovana, daćemo sve od sebe da se vratimo tamo gdje pripadamo", kaže Danilović.

On ističe da mu je cilj da se održi na visokom igračkom nivou i da dalje napreduje.

"Vjerujem u svoj rad, svoju volju, trud i talenat, ali mnogo je rada ispred mene da bih dostigao velike ciljeve. Sam primjer toga je Rade Krunić, koji je, iskren da budem, ne mogu da kažem moj uzor, ali neki put kojim bih ja želio da idem. Pratim njega i želim nešto slično da napravim, vjerujem u sebe", poručio je Danilović.

Ovaj talentovani fudbaler za praznike je stigao u svoj rodni grad, gdje je prisustvovao završnici Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu.

"Oduševljen sam kako je turnir protekao, sve je bilo na visokom nivou, prelijepo je vidjeti tako mnogo odličnih ekipa sa vrhunskim igračima i toliko publike", rekao je Danilović.

Nikad boljem odzivu, kako kvalitetnih ekipa, tako i brojne publike, doprinio je i Danilović, koji je pred početak turnira video-pozivom iz Portugalije pozvao ljubitelje fudbala na druženje u Gradskoj dvorani, a među nagradama za mlađe uzraste, uz Krunićev, našao se i njegov dres.

"Pomogao sam koliko je bilo do mene, ali ljudi koji su organizovali zaslužni su što je turnir bio na ovako visokom nivou. Ja ću uvijek biti tu za ovaj grad i klub i uvijek ću rado da se odazovem na svaki poziv", obećao je ovaj fudbaler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana