Velež se pobjedom u Širokom primakao borbi za titulu

Srna
Velež se pobjedom u Širokom primakao borbi za titulu

BIJELjINA - Fudbaleri mostarskog Veleža pobjedom u Širokom Brijegu uključili su se u borbu za titulu prvaka, nakon što su hercegovački derbi dobili sa 2:0.

Do sada Velež nije ostvario prvenstvenu pobjedu u Širokom, a ova ga je vinula u vrh tabele, gdje dijeli treće mjesto sa gradskim rivalom Zrinjskim.

Ova dva kluba imaju četiri boda manje od lidera Sarajeva, a dva koraka su iza banjalučkog Borca.

Velež je poveo golom Nemanje Anđušića na samom početku meča.

U 76. minutu je Brandao mogao da otkloni sve dileme oko pobjednika, ali je slabo izveo jedanaesterac, pa je to lako odbranio golman Širokobriježana Dario Miškić.

Ipak, u 94. minutu još jedan kazneni udarac za Velež, ovog puta odgovornost preuzima kapiten Denis Zvonić i on je siguran za konačnih 2:0.

Fudbaleri Veleža su ovim trijumfom nastavili sjajan niz u prvenstvu, gdje nisu poraženi od 31. oktobra, kada su izgubili gradski derbi od Zrinjskog kao gosti.

Mostarski tim večeras se revanširao Širokom za poraz na svom terenu i eliminaciju iz Kupa polovinom novembra.

Široki je nedavno poražen od Borca na svom stadionu u Kupu, ali je i on večeras prekinuo svoj dobar niz u prvenstvu, pošto ga niko nije pobijedio na “Pecari” od 13. septembra, kada su poraženi od Željezničara.

U okviru 26. kola Premijer lige BiH Krupa - Sloboda odigrali su 1:0, Mladost /DK/ - Tuzla Siti 2:0, Sarajevo - Borac 0:2, Olimpik - Zrinjski 0:3, Radnik - Željezničar 1:1 i Široki Brijeg - Velež 0:2.

Na tabeli vodi Sarajevo sa 52 boda, Borac ima 50, Zrinjski i Velež po 48, Široki Brijeg 45, Tuzla Siti 41, Željezničar 40, Mladost DK 27, Sloboda 25, Radnik 21, Olimpik 20 i Krupa 19 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana