Vavrinka , Monfis i reprezentativci Srbije uz Đokovića u Banjaluci

Darko Dragičević
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Novak Đoković je prvo ime ATP turnira "Srpska open" a uz njega za sada su učešće potvrdili Stanislas Vavrinka, Gael Monfis, dok se očekuje konačan odgovor prošlogodišnjeg pobjednika Andreja Rubljeva, te Karena Hačanova.

U grad na Vrbasu dolazi i Frenses Tiafo te takođe reprezentativci Srbije Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Laslo Đere.

-Veoma komplikovano je bilo dovesti turnir u Banjaluku a uradili smo sve kako bi predstavili grad u najboljem svetlu, da publika vidi najbolje igrače na čelu sa Novakom - istakao je direktor turnira Đorđe Đoković.

Za ATP će biti formiran čitav kompleks. U parku će biti fan zona sa dosta dešavanja, nagradnih igara. Djeci će biti omogućeno slikanje sa teniserima a cijena karata biće poznata 1.aprila. Karte će biti prodavane za dan, a ulaz za fan zoni biće pet maraka. 

- Karte će biti u prodaji početkom aprila i to onlajn i direktno u parku. Za decu do 10 godina biće  besplatan ulaz u fan selo, a za glavni teren popust je 30 odsto. Želimo da srušimo neke rekorde na ovoj vrsti turnira i da omogućimo gledaocima da uživaju u tenisu i svim sadržajima- dodao je Đoković.

Suorganizator turnira je Teniski savez Republike Srpske.

- Zahvalni smo porodici Đoković koja je godinama uz Teniski savez Republike Srpske. Nismo ni sanjali da ćemo dobiti ovakav turnir, bili smo presrećni kad smo ga dobili, pa smo odmah prionuli na rad. Vjerovatno je ovo najveći događaj u istoriji Republike Srpske . Blizu smo kraja radova,  vjerujem da ćemo sve da završimo na vrijeme. Prenos će da bude u 130 zemalja, što je značajno za promociju. Banjaluka je u 39 gradova koji imaju ovakav turnir i ponosni smo na to jer će dosta značiti za promociju grada-istakao je predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske  Draško Milinović.

ATP Turnir "Srpska open" biće održan od 16. do 23.aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana