U Krupi blizu rješenja pitanja novog šefa stručnog štaba: Bošnjaković stiže u kanjon Tijesno

Darko Pašagić
U Krupi blizu rješenja pitanja novog šefa stručnog štaba: Bošnjaković stiže u kanjon Tijesno

BANjALUKA - Iskusni stručnjak iz Tuzle Milenko Bošnjaković po svemu sudeći vodiće fudbalere krupe u nastavku sezone.

Poslije neočekivanog odlaska sa kormila Velimira Stojnića, koji se povukao zbog porodičnih problema čelnici premijerligaša iz kanjona Tijesno su se bacili u potragu za novim kormilarom. U opticaju je bilo nekoliko provjerenih trenerskih imena, a pored Bošnjakovića spominjali su se Darko Nestorović, Željko Vranješ, pa čak u nekim opcijama i Dragan Jović, koji je odmah zahvalio na pozivu, jer živi u Austriji.

Sam Bošnjaković, koji je posljednji angažman imao u tuzlanskoj Slobodi je poslije prvih kontakata naglasio da nema ništa protiv da dođe u Krupu, a do konačnog dogovora trebalo je da dođe sinoć.

- Ne bih imao ništa protiv da preuzmem Krupu, koja mi je veoma drag klub. Pogotovo što Banjaluku smatram jednim od najljepših gradova. Već smo obavili nekoliko razgovora i znam da je u igri za istu poziciju bilo još nekoliko trenera. Iskren da budem uželio sam pomalo trenerskog posla, jer sam bez angažmana od decembra, kada sam otišao iz Slobode - naglasio je Bošnjaković.

Rekao je da zaostatak Krupe u odnosu na ostale rivale nije veliki i da se može nadoknaditi.

- Pomno pratim dešavanja u Premijer ligi i vjerujem da se Krupa može spasiti najgoreg, pogotovo što je do kraja prvenstva ostalo stvarno još mnogo, mnogo, utakmica. Najvažnije je ekipu izvući iz apatije u koju su upali, napraviti dva-tri dobra rezultata i poslije toga biće mnogo lakše - rekao je trener iz Tuzle.

Bošnjaković je u karijeri vodio tri premijerligaša. Sem Slobode bio je u Tuzla sitiju i Zvijezdi 09, a jedno vrijeme radio je i kao trener zvorničke Drine. Najbolje rezultate ostvario je sa timom iz Siminog Hana koga je vodio na 12 premijerligaških mečeva uz skoro od sedam pobjeda, tri remija i dva poraza. Zvijezdu 09 preuzeo je u martu 2019. godine, kada je bila praktično otpisana, ali u deset utakmica osvojio je 15 bodova u toj sezoni tim iz etno-sela Stanišići sačuvao je elitni status.

Samo sedam bodova

Krupa je u prvih 12 kola osvojila samo sedam bodova. Pobijedila je na svom terenu Olimpik i napravila veliko iznenađenje trijumfom nad Željezničarom na “Grbavici”, a remizirala je sa Radnikom. Kod kuće je napravila dva velika “kiksa”, kada je poražena od direktnih rivala u borbi za opstanak, Slobode i Mladosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana