Tumbaković i Krstajić promijenili 26 igrača

Agencije
Tumbaković i Krstajić promijenili 26 igrača

BANjALUKA - Da reprezentativci Srbije nisu osvojili prvo mjesto u Ligi nacija već sada bi bili na velikom udaru sportske javnosti, pošto pred posljednja dva kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo ne odlučuju o svojoj sudbini.

Čekati kiks Portugalije, koja ima bod više pred sutrašnji duel sa Litvanijom, i koju četiri dana kasnije očekuje duel sa Luksemburgom uzaludan je posao, pa je selektor Ljubiša Tumbaković već najavio da će završnicu iskoristiti za uigravanje pred završni turnir Lige nacija u martu naredne godine.

Međutim, takva odluka ne bi bila čudna da on, i njegov prethodnik Mladen Krstajić, u šest kvalifikacionih mečeva nisu promijenili čak 26 fudbalera, gdje su miješali karte kada nije trebalo i  bez tačnog plana.

Stalna tumbanja dovela su do toga da ni glavni igrači nisu u stanju da pruže partije koje se od njih očekuju pa su i rezultati bili slabiji. Primjera radi, Krstajić je nakon uvodnog remija protiv Portugalije na startu kvalifikacija, u debaklu protiv Ukrajine izveo tim sa četvoricom novih igrača, dok je peti ušao sa klupe.

Tada su Aleksandar Kolarov, Filip Kostić, kojeg neće biti sutra, Aleksandar Prijović i Luka Jović počeli utakmicu, dok je Ljubomir Fejsa ušao u drugom poluvremenu. U posljednjem meču na klupi, protiv Litvanije, Krstajić je pružio šansu i Saši Lukiću i Aleksandru Kataiju, da bi nakon toga Tumbaković preuzeo kormilo.

Iskusni trener odmah je u ekipu vratio Matiju Nastasića i Luku Milivojevića, zaigrao je i Nemanja Matić, a svoje mjesto na terenu nalazili su i Nemanja Miletić i Nemanja Gudelj. Mali broj utakmica u kvalifikacijama zahtijeva jasnu sliku, jer svaki meč donosi borbu za bodove, pa konstantne promjene nisu mogle da urode plodom.

Pred meč sa Luksemburgom na spisku ponovo nema Luke Jovića dok se mogu očekivati nastupi Đorđa Despotovića, ali i Filipa Đuričića. S obzirom na sve treba očekivati da Tumbaković sutra, ali u nedjelju protiv Ukrajine, pruži šansu barem još dvojici novih igrača čime bi Srbija došla u situaciju da na osam utakmica promijeni skoro tri prve postave.

Ukoliko selektor Srbije ne iskristališe početnu postavu nakon predstojeća dva duela i "popravne" mečeve u Ligi nacija dočeka sa nekoliko nedoumica u glavi, "orlovi" bi mogli da imaju dosta problema u pokušaju da izbore prvi plasman na Evropsko prvenstvo poslije 2000. godine.
 

Grupa B

1. Ukrajina           7    6    1    0    15:2     19
2. Portugalija     6    3    2    1    14:6     11
3. Srbija              6    3    1    2   12:13   10
4. Luksemburg      6    1    1    4     5:11     4
5. Litvanija        7    0    1    6     5:19     1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana